Vegueria del Penedès

CARNAVAL 2023

Comença el compte enrere a Sitges per al Carnaval de 2023


Redacció Sitges

18-05-2022 19:04

Les colles 1,2,3 i... & Brisa Tropical organitzaran junts els personatges de Sa Majestat Carnestoltes 2023 i la Reina del Carnaval

Sitges posa en marxa l'organització del Carnaval 2023. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sa Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval 2023 sortiran al carrer de la mà de la colla colla 1,2,3 i.... i la colla Brisa Tropical  després de presentar per primera vegada un projecte conjunt al procés d’adjudicació dels personatges principals del Carnaval de Sitges. El jurat ha donat a conèixer aquest dimarts el nom de les colles guanyadores encarregades de l’organització dels dos personatges principals de la festa. El veredicte s’ha conegut després que les 4 colles candidates presentessin els seus projectes a porta tancada a la sala de juntes de l’Ajuntament de Sitges.  

Aquest projecte conjunt s’ha imposat davant les propostes presentades per la colla Panxampla’s, que també optava per organitzar el personatge del Carnestoltes i la colla NO K-Lia, que també es proposava per dur a terme la Reina del Carnaval.  El jurat ha estat format pel regidor de Tradicions i Festes, David Martínez; la presidenta de la Comissió de Carnaval, Núria Scarp; Lucrecia; Fina Fontanet, i Ester Font.

La colla 1,2,3 i..., creada l’any 1999 i membre de la Societat Recreativa El Retiro, ja havia organitzat l’any 2008  Sa Majestat Carnestoltes, personatge que va interpretar Franchu Núñez i prèviament, el 2005 va dur a terme l’organització de la Reina del Carnaval, encarnada per Elisabeth Marín. Caracteritzada per la ploma i per portar música en directe, aquesta colla és la colla amb més membres del Carnaval de Sitges amb un estil semblant al Carnaval de Canàries i del Brasil, que porta música en directe.

La colla Brisa Tropical, dels Independents, està de celebració pel seu vint-i-cinquè aniversari i per commemorar-ho han decidit presentar una candidatura especial perquè mai havien organitzat cap figura del Carnaval.
 
Les colles Brisa Tropical & 1, 2, 3 i…són grups de ploma però el seu projecte conjunt integra també el fardo. Així doncs, els dos trets distintius del Carnaval de Sitges, la ploma i fardo es podran veure en aquesta proposta, en la qual ja treballen per treure al carrer el Carnestoltes i la Reina del Carnaval 2023 dedicats a la música, a l’òpera i al teatre amb vincles a Sitges, Barcelona i Venècia. Els organitzadors ja han anunciat que l’Arribo serà un musical en directe.

El Carnaval del 2023 tindrà lloc del 16 al 22 de febrer. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.