Les sardines en escabetx és un plat tradicional que prové de la gastronomia àrab. Aquesta típica salsa pot a més incloure's en molts altres plats amb els quals queda molt bé com el conill, el pollastre o els musclos.
Començarem netejant bé les sardines (si no ens les han preparat en la peixateria). Per a això, treurem els budells, els caps i totes les escates que ens sigui possible.
Una vegada netes, les salarem, les enfarinarem i les fregirem en abundant oli.
És aconsellable que quedin dauradetes per fora, però no massa fetes per dins, pel que no les tindrem més de dos o tres minuts per cada costat.
Les reservarem sobre paper de cuina perquè es vagi absorbint l'excés d'oli.
Mentrestant, en una paella amb oli, fregirem l'all tallat a làmines, les fulles de llorer, la pastanaga a rodanxes i la ceba en tires.
Quan estiguin daurades les verdures, afegirem el vi blanc i el pebre roig i ho deixarem coure durant una mitja hora a foc lent a fi que s'evapori l'alcohol.
Passat aquest temps, afegirem les sardines i les cobrirem amb el vinagre, mantenint la cocció per altres 10 minuts més.
Quan estiguin fetes, les deixarem reposar durant unes hores, millori inclús d'un dia per l'altre.
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.