Una de les formes habituals de cuinar-la és com la presentem avui: un plat senzill i ràpid d'elaborar però molt, molt saborós
Carxofes saltades amb pernil. AMIC - Getty Images
Les carxofes és un vegetal consumit des de l'edat mitjana. Espanya és un dels principals productors i exportadors d'aquest aliment, sobretot de la varietat blanca de Tudela.
Preparació:
Comencem rentant les carxofes, tallant-les el tronc i treient les capes exteriors fins a arribar a la part interior més clara.
En una olla amb aigua i sal, posa-les a coure fins que estiguin toves, durant més o menys uns 25 minuts.
Quan hagi transcorregut el temps, les traiem, escorrem i tallem en trossos.
En una paella o olla, fregirem en oli, els alls tallats en làmines, la ceba picada i el pernil serrà.
Quan tot estigui daurat, afegim les carxofes i ofegarem durant uns 6 o 7 minuts.
Servirem calent.
Els ingredients per a 4 persones (aproximats) són:
12 carxofes
12 grans d'all
1 ceba
500 g de pernil curat
Oli d'oliva verge extra
Sal
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.