Vegueria del Penedès

RECEPTES

Carxofes saltades amb pernil


Eva Remolina / AMIC Catalunya

23-05-2022 17:49

Una de les formes habituals de cuinar-la és com la presentem avui: un plat senzill i ràpid d'elaborar però molt, molt saborós

Carxofes saltades amb pernil. AMIC - Getty Images

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les carxofes és un vegetal consumit des de l'edat mitjana. Espanya és un dels principals productors i exportadors d'aquest aliment, sobretot de la varietat blanca de Tudela.

Preparació:

  1. Comencem rentant les carxofes, tallant-les el tronc i treient les capes exteriors fins a arribar a la part interior més clara.
  2. En una olla amb aigua i sal, posa-les a coure fins que estiguin toves, durant més o menys uns 25 minuts.
  3. Quan hagi transcorregut el temps, les traiem, escorrem i tallem en trossos.
  4. En una paella o olla, fregirem en oli, els alls tallats en làmines, la ceba picada i el pernil serrà.
  5. Quan tot estigui daurat, afegim les carxofes i ofegarem durant uns 6 o 7 minuts.
  6. Servirem calent.

Els ingredients per a 4 persones (aproximats) són:

 

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.