Vegueria del Penedès

MEMÒRIA HISTÒRICA

Santa Oliva rememora la lluita antifranquista amb un acte d'homenatge al soldat desconegut


Redacció Santa Oliva

30-05-2022 13:38

L’acte, presentat per l’Associació per a la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO) va comptar amb l’assistència de varis alcaldes del Baix Penedès, regidors del consistori i molts veïns i veïnes

Santa Oliva rememora la lluita antifranquista amb un acte d'homenatge al soldat desconegut. Ajuntament de Santa Oliva

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Santa Oliva va fer ahir diumenge 29 de maig, un acte d’homenatge al soldat desconegut, enterrat a la part vella del cementiri. Josep Carreras, alcalde de Santa Oliva, va recordar la importància que té el Memorial Democràtic i la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya. “Aquest és un acte per fer justícia al bàndol perdedor la guerra civil. Un bàndol que defensava els homes i dones de pensament lliure i la república i els anys de sofriment i repressió següents,  la lluita antifranquista i la transició fins a les primeres eleccions al Parlament de Catalunya”.

L’acte, presentat per l’Associació per a la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO) va comptar amb l’assistència de varis alcaldes del Baix Penedès, regidors del consistori i molts veïns i veïnes. Després dels parlaments de l’alcalde i l’historiador local Joan Latorre, es van recitar diversos poemes musicats i es va fer una ofrena floral a la placa commemorativa.

L’espai quedarà inclòs dins dels espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat Catalunya

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.