Vegueria del Penedès

VEREMA 2022

Unió de Pagesos demana l’autorització perquè circulin tractors per la C-15 per la collita i la verema durant les obres


Redacció Puigdàlber

01-06-2022 8:46

Els tractors podran passar per la C-15 entre Igualada i Puigdàlber, en els dos sentits, entre el 15 de juny i el 15 d’octubre

Unió de Pagesos demana l’autorització perquè circulin tractors per la C-15 per la collita i la verema durant les obres. Unió de Pagesos

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Unió de Pagesos va demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat l’autorització perquè puguin circular tractors per la C-15 entre Igualada (Anoia) i Puigdàlber (Alt Penedès), en els dos sentits, entre el 15 de juny i el 15 d’octubre, coincidint amb els mesos de la collita de cereal i la verema, en una reunió mantinguda el 27 de maig.

Territori va comunicar al sindicat que tindria en compte la seva opinió de cara al projecte de vial de servei per al pas de tractors en el qual treballa mentre durin les obres d’ampliació d’un carril que s’hi estan fent, després que Unió de Pagesos havia reclamat, setmanes abans, que els tractors hi tinguessin garantit el pas en el període de collita i verema.

Pel que fa al projecte del vial de servei en el tram de l’Anoia que el sindicat havia presentat, els representants de Territori van explicar que ho contemplaran i hi comptaran en una segona fase de les obres. Quant al tram de la Serreta, van respondre que tot i que està més malmès a causa de les obres aquest any, podran entrar a la carretera els que hi vinguin.

El sindicat ha denunciat reiteradament, en els últims anys, que la prohibició del pas de tractors per la C-15 suposa més temps de trajecte per a la pagesia, i més risc, perquè en molts casos s’ha de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat. A més, les vies alternatives passen per dins dels nuclis urbans dels municipis.

Unió de Pagesos va reclamar, en les al·legacions al projecte de millora general i condicionament de la C-15, al 2019, que les obres d’aquesta carretera tinguin en compte que hi puguin circular els tractors i vehicles agraris en tots els trams. El sindicat proposa millores en els trams de la via de servei on actualment hi ha problemes per a la circulació dels tractors.

Cal recordar que Unió de Pagesos va posar en marxa la campanya No ens barreu el pas el 2013 per reclamar la circulació dels tractors per les noves infraestructures en les èpoques de collita.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.