Poques receptes són tan fàcils de preparar i tan saboroses com una bona orada al forn
Getty Images. AMIC
Els ingredients per a dues persones són:
2 orades
2 llimones
2 cebes
2 patates mitjanes
Sal
Oli
Branques de romaní o romaní en espècie
Pebre
Preparació:
Escalfar el forn a 200 graus.
Pela i talla les patates en rodanxes.
Salpebra.
En una safata per a forn, col·loca les patates fent una base i tira un bon rajolí d'oli per damunt.
Introdueix les patates al forn durant uns 15 minuts. Mentrestant, aprofita per a tallar les cebes en tires.
Neteja també les orades i fes uns talls transversals amb l'ajuda d'un ganivet.
Sala les orades per ambdues parts i per l'interior.
Introdueix rodanxes de llimona a l'interior i també en els talls prèviament fets.
La resta de la llimona, esprem-la per sobre del peix.
Afegeix també el romaní.
Quan les patates estiguin una mica fetes, treu la safata i afegeix la ceba.
Finalment, col·loca les orades damunt i afegeix de nou oli.
Introdueix tot en el forn per uns 15 minuts més.
Controla la cocció per si fos necessari afegir més oli o bé deixar-ho uns minuts més.
Opcionalment, pots posar-li vi blanc.
Quan estiguin les orades daurades, pots treure-les i servir.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.