Vegueria del Penedès

MEMÒRIA HISTÒRICA

L’Arxiu de Sant Pere de Ribes digitalitza 76 nous documents dels anys 1757 a 1822


Redacció Sant Pere de Ribes

27-07-2022 20:45

El propietari d’aquests documents, Josep Miret i Mestre, ha signat amb l’Ajuntament la cessió dels drets d’explotació dels mateixos

L’Arxiu de Sant Pere de Ribes digitalitza 76 nous documents dels anys 1757 a 1822. Ajt Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Arxiu Municipal digitalitza 76 nous documents dels anys 1757 a 1822, pertanyents al ribetà Josep Miret i Mestre. Aquest dimarts, 26 de juliol, s’ha realitzat la signatura de cessió de drets d’explotació de les imatges d’aquests documents, permetent així poder fer-ne difusió dels mateixos per part de l’ens municipal. La documentació física, després d’aquest treball de digitalització, ha retornat al seu propietari.

Durant els treballs de condicionament del Fons Josep-Lluís Palacios, es van localitzar una sèrie de còpies de documents. Segons les anotacions del mateix Josep-Lluis Palacios, pertanyien al senyor Josep Miret. Des de l’Arxiu Municipal en van destacar la seva rellevància i s’hi van posar en contacte. D’aquesta manera, es va acordar la digitalització de la documentació en qüestió, i la possibilitat de negociar la seva cessió de drets d’explotació.

El senyor Josep Miret i Mestre és propietari d’aquests 76 documents fruit de l’exercici de la funció de Batlle de Cristòfol Mestre, dit Isidret, dels anys 1757 a 1822. Aquesta documentació va ser localitzada en un bagul a les golfes de can Zidret de les Parellades, pels volts de 1977, i juntament amb el seu cosí Xavier Miret van netejar i ordenar el fons documental.

Atenent al valor de la documentació per la seva antiguitat, pel seu contingut i, sobretot, pel seu estat de conservació, es considera com a molt valuosa i necessària la seva cessió de drets d’explotació, amb caràcter de no exclusivitat, i de forma indefinida en el temps.

Aquests 76 documents manuscrits, digitalitzats en 161 imatges, procedeixen del Fons Cristòfol Mestre, dit Isidret, i tenen un valor informatiu i cultural, sent una mostra de la vida econòmica i social del municipi de l’època. Bàsicament, es tracta de correspondència de Cristòfol Mestre en l’exercici de les seves funcions com a Batlle de Sant Pere de Ribes. La presentació i divulgació dels esmentats documents permeten que es compleixi una funció social d’acord amb el seu interès.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.