DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

CONSELLS

La Quinoa: tipus i diferències


Eva Remolina / AMIC Barcelona

13-09-2022 18:35

Per als asteques i els inques, la Quinoa era considerada un producte sagrat.

Quinoa. AMIC - Getty Images

La Quinoa és un pseudocereal originari de les regions andines (Bolívia, el Perú, Xile, l'Equador i Colòmbia), on va començar a conrear-se fa uns quatre mil anys. 

Entre els seus principals beneficis, trobem:

- Combat el restrenyiment.
- Té un baix índex glucèmic.
- Aporta vitamines i un munt de minerals, com el fòsfor, el ferro o el magnesi.
- És antioxidant.
- Aporta també proteïnes, carbohidrats complets i grasses, a més de calci i aminoàcids essencials.
- Està lliure de gluten i colesterol.

Existeixen tres tipus de varietats: la blanca, la vermella i la negra, totes amb similar valor nutricional i on les diferències radiquen principalment en el sabor.

Vegem les característiques de cadascuna:

- Blanca: la més comuna; la de sabor més suau de les tres i de textura més esponjosa una vegada cuita. És la que té més calories i menys carbohidrats.
- Vermella: de sabor més fort i gust amb un cert toc a nous, és no obstant això, la que té menys grasses, però la més alta en carbohidrats i proteïnes.
- Negra: el seu sabor de terra, la fa molt característica. És la que més triga a coure's i és el resultat de barrejar una llavor de quinoa amb una llavor d'espinac.

Aquest híbrid conté liti, un mineral que s'associa al control de la depressió i l'estrès.

Hi hauria un quart tipus, la Quinoa Real, però la diferència de la qual tan sols prové de la situació geogràfica en la que es cultiva (exclusiva de Bolívia). Una altra característica és que és més gran que les anteriors, però conserva les mateixes propietats que les altres.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.