Vegueria del Penedès

ASSOCIACIONS DE VEÏNS

Estela González, nova presidenta de la Federació d'Associacions Veïnals de Vilanova


Redacció Vilanova i la Geltrú

15-09-2022 19:05

Les entitats veïnals reactiven la federació per 'posar fil a l'agulla en les problemàtiques enquistades a la ciutat'

Imatge d'arxiu d'Estela González, nova presidenta de la Federació d'Associacions de Veïnals de Vilanova. AV Molí de Vent

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Federació d'Associacions Veïnals de Vilanova s'ha reactivat i les entitats veïnals han escollit una nova junta que ja treballa per "posar fil a l'agulla en les problemàtiques enquistades a la ciutat". Aquest dimecres s'ha celebrat al Centre Cívic de Sant Joan l'Assemblea General Extraordinària de la FAV per a la renovació de la junta.

Les entitats veïnals han decidit reactivar aquesta organització després cinc anys de molt poca activitat: "constatant les febleses i les dificultats de la Federació, que ha quedat com una estructura amb poca força, per manca de projecte comú i afeblida per la pandèmia, les associacions veïnals han decidit aprofitar tant el context com les sinergies generades durant els darrers dos anys i mig en el si del moviment, per treballar conjuntament aquelles temàtiques transversals que afecten a tots o a la majoria dels barris de Vilanova i la Geltrú, volent disposar de major incidència en el disseny i en l'elaboració de les polítiques públiques locals", assenyalen en un comunicat..

La nova junta de la FAV estarà presidida per Estela González, de l'AV Molí de Vent i compta amb la col·laboració com a vocals de Lluís Amaré, de l'AV Centre Vila, Enric Garriga, de l'AV Baix-a-Mar, Jesús Seguido i Rubén Domènech, de l'AV Prat de Vilanova, Saro Dipollina, de l'AV Sant Joan, Alfons Pérez, de l'AV l'Aragai i Maria José Feria i Immaculada Almirall, de l'APV Santa Maria i Marc Segarra, de l'AV Molí de Vent.

En els pròxims dies es conformaran comissions de treball i estudi aquelles temàtiques que les entitats estimen prioritàries, com ara la deficient recollida d'escombraries a la vila. Aquesta nova etapa compta amb el suport de quinze de les disset associacions de veïns i veïnes de la capital del Garraf, que representen un conjunt de barris que plegats sumen més del 95% de la població de Vilanova i la Geltrú.

Les associacions remarquen la feina de la Junta sortint

Durant l'Assemblea, els representants de les associacions de veïns van voler agrair a la Junta sortint i al seu president, Josep A. Vivanco, de l'AV Molí de Vent, el treball fet per mantenir la flama de la lluita veïnal "en moments que no han estat pas senzills".  

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.