Vegueria del Penedès

RECEPTES

Risotto de xampinyons


Eva Remolina / AMIC Catalunya

20-09-2022 18:47

Risotto de xampinyons. AMIC - Getty Images

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Ingredients (per a 4 persones):
- 600 g de xampinyons
- 350 g d'arròs (millor, l'especial per a risotto)
- 1,5 litres de brou de verdures
- 20 g de cebes
- 150 g de mantega
- 200 ml de vi blanc
- 100 g de parmesà
- 4 grans d'all
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva.

PREPARACIÓ:
- Rentarem i tallarem els xampinyons a trossets.
- També pelarem i tallarem la ceba i l'all.
- En una paella amb una mica d'oli, fregirem l'all. Quan estigui daurat, afegirem els xampinyons, la sal i el pebre i ofegarem.
- En una olla, daurarem la ceba uns 15 minuts, transcorreguts els quals, tirarem l'arròs i el vi blanc i deixarem fins que aquest s'evapori.
- A continuació, tirarem la mantega, els xampinyons, l'all i una mica més d'un litre de brou i deixarem coure fins que l'arròs quedi al punt i caldós. La resta de brou ho reservarem i anirem afegint durant la cocció quan sigui necessari a poc a poc.
- Finalment, mesclarem amb l'arròs el formatge.
Servirem.

Nota: el Brou és aconsellable fer-lo casolà, però si no, pot substituir-se per un ja fet o fer-ho amb una pastilla de brou concentrat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.