Vegueria del Penedès

POLÍTICA MUNICIPAL

El ple aprova la proposta de Vilafranca en Comú per a reformular el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima


Vilafranca en Comú Vilafranca del Penedès

21-09-2022 16:49

També es va aprovar la proposta de la Plataforma NO A LA MAT ALT PENEDÈS presentada per Vilafranca en Comú i la CUP demanant un model transició energètica que tingui cura del territori

La regidora Montse Romagosa de Vilafranca en Comú en roda de premsa

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El ple municipal de dimarts 20 de gener de Vilafranca va destacar pel debat general sobre el model de transició energètica a la vila mitjançant la presentació de diverses mocions. En aquest sentit, Vilafranca en Comú va presentar una moció que posava de manifest que l’augment del cost del manteniment dels equipaments municipals obliga a la necessària revisió del PAESC (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima) per aconseguir l'autosubministrament.

Vilafranca en Comú va denunciar que l’actual Pla no estava a l’alçada de l’urgència climàtica i que necessitava d’una revisió i actualització per adaptar-se als nous objectius europeus i nacionals. També reclamava que s’executessin les mocions presentades anteriorment pel grup de Vilafranca en Comú on es demanava la implamentació d’una Agència Local d’Energia i l’impuls de les Comunitats Energètiques Locals. La portaveu de la formació, Montse Romagosa, va insistir: “Respecte a la transició ecològica podem anar a la cua i arrossegats o podem anar al davant, prenent iniciatives, millorant el benestar i la sostenibilitat de la vila i aprofitant els fons europeus". La moció va ser aprovada per unanimitat.

Vilafranca en Comú conjuntament amb la CUP, també va presentar la proposta de la Plataforma NO A LA MAT ALT PENEDÈS presentada per Vilafranca en Comú i la CUP demanant un model transició energètica que tingui cura del territori. La moció posa de manifest que l'actual projecte és una greu agressió mediambiental al nostre territori, amb greus repercussions paisatgístiques, socials i econòmiques, a més de la perpetuació del control per part dels oligopolis, de l'accés i el cost a pagar per a un bé essencial com és l'energia. Per això es demana que les administracions i la ciutadania treballin en un acord que desenvolupi un model que permeti assolir la sobirania energètica i que cal fer-ho oferint alternatives a la MAT.

Finalment, a l'apartat de precs i preguntes, la regidora Montse Romagosa, entre d'altres va preguntar sobre quina proposta feia el govern per a destinar per a un ús social els habitatges de Casa Feliu, també sobre els problemes d'inseguretat al barri de la Girada i sobre quin control hi ha per part de l'equip de govern sobre el tema de l'externalització de serveis SAD a l'empresa SXXI, ja que el grup va denunciar que els havia arribat queixes, respecte que havia disminuït el temps dels serveis.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.