Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Tres equips del Club Nàutic Sitges formats per Tono Roca amb Annette Harzbecher, Julian Vinué amb Bernd Wunderling i Iván Garcia amb Albert Gironés, es van desplaçar el passat dimecres a Sant Pere Pescador per participar als Open Qualifying del Mundial de Hobie Cat 16 que es realitza per primer cop després del COVID-19. En aquest mundial, la organització sempre posa a dispossició 50 embarcacions noves de fábrica per a que els participants puguin competir en igualtat de condicions.

Un total de 77 equips desplaçats des de diferents paisos de tots els continents, van estar competint en dos Grups, A i B, durant els tres dies de les Open Qualifying amb diferentes condicions de vent per poder optar a una de les 45 places disponibles a les Semifinals que comencen avui diumenge 25 de setembre.

Dels 77 equips, 25 eren espanyols, dels quals 7 catalans i entre ells els 3 sitgetans.

El dijous es van iniciar les primeres proves amb molta onada i poc vent, requerint una navegació difícil i técnica. Tono Roca amb Annette van realitzar un 34 i 30 del seu grup, Julián y Bernd van entrar en el lloc 38 i 27, i Ivan i Albert van realitzar un 29 i 12,participant en el mateix grup que Julian i Bernd.

Al divendres, el vent va entrar amb més de 22 nusos i amb una onada forta, propiciant unes regates molt ràpides i plenes d’adrenalina, durant la qual es van produir més de 30 volcades durant aquesta jornada. Tono i Annette van entrar en el lloc 40 i no van participar a la segona prova per les dures condicions que es van trobar . Julian i Bernd van entrar en uns meritoris 22 i 22 després d’haber realitzat dues excelents sortides per comité. Ivan Garcia i Albert Gironés van entrar en el lloc 13 de la primera prova i van realitzar una fantástica 8a posició en la segona regata del dia realitzada, havent estat apunt de volcar en dues ocasions.

Al dissabte, tercer i darrer día de les classificatories i amb previsió de tramuntana forta i pluja, es va poder realitzar una prova per cada grup, on Tono i Annette van arribar en 34 lloc, Julian i Bernd van entrar els 24 i Ivan amb Albert en 19 posició.

La classificació final dels tres sitgetants doncs durant els Open Qualifying va ser la 26 posició per Ivan Gracia i Albert Gironés, la 57 posició per Julian Vinué i Bernd Wunderling, i la 74 posició per Tono Roca i Annette Harzbecher.

Els sitgetans del Club Nàutic de Sitges, Ivan Garcia i Albert Gironés, s’han classificat doncs amb altres 5 equips espanyols y com a únics catalans a les semifinals que s’inicien avui mateix i que es realitzaran fins proper dimarts, on competiran amb la resta dels 45 classificats més uns altres 50 pre-classificats, campions nacionals i olimpics dels seus paisos, suman un total 95 equips, per mirar d’arribar a la final que s’iniciarà el proper dimecres on competiran només els 45 millors navegants de les semifinals.