Vegueria del Penedès

MOSTRA MULTISECTORIAL

Paradistes de la Fira de Santa Teresa del Vendrell, amb bones expectatives pel que fa a les visites i les vendes


Susana Nogueira El Vendrell

15-10-2022 8:47

Kenneth Martínez: 'el retorn suposa recuperar centralitats, que ajuden socialment i econòmicament que un poble tingui un lloc de referència de centre comercial'

Paradistes de la Fira de Santa Teresa del Vendrell, amb bones expectatives pel que fa a les visites i les vendes. Fires del Vendrell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Fira de Santa Teresa del Vendrell, després de dos anys amb restriccions per la situació sanitària de la Covid-19, torna a celebrar-se amb normalitat i el sector multisectorial i el Zonatast torna a estar a la rambla, el lloc de referència de la mostra. L’automoció continua a la zona del Pèlag; el Mercat el Racó de l’Art es troba al C/ Dr. Robert i les atraccions a l’aparcament AV. Camp d’esports. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha mostrat satisfacció en recuperar tots els actes de la Fira i a poder-se celebrar a la rambla, ja que “el retorn suposa recuperar centralitats, que ajuden socialment i econòmicament que un poble tingui un lloc de referència de centre comercial”.

Martínez ha compartit amb l’Eix Diari que la Fira Santa Teresa és la festa major del comerç local que promou el producte i el servei de proximitat. “A conseqüència de la pandèmia hi ha hagut canvis, hem tornat a donar més importància a l’entorn més directe, al quilòmetre zero, a la botiga de proximitat. Celebrar aquesta Fira multisectorial a celobert, és molt important en poblacions com al Vendrell, que té el comerç, el servei, la restauració i l’oci com a font de l’economia”. L’alcalde ha assegurat que és rellevant que la Fira estigui a la rambla, perquè "és el centre comercial del municipi, on hi ha la força administrativa, serveis, comercial i restauració".

La regidora de Promoció Econòmica, M. Luz Ramírez, ha manifestat a l’Eix Diari molt d’entusiasme per celebrar la Fira “tan esperada per la ciutat i per tots els sectors que han patit les conseqüències de la pandèmia”. “Enguany celebrem la Fira de Santa Teresa amb plenitud i normalitat, després de dos anys amb restriccions a causa de la pandèmia; apostem per uns dies d’actes lúdics i festius d’oferta comercial i gastronòmica amb bons resultats econòmics. Des de l’administració pública tenim la responsabilitat de reactivar la promoció econòmica, hi ha molts autònoms i empresaris que han patit les conseqüències de la crisi i és moment de reviure”, sosté la regidora.

Els i les paradistes han obert la Fira aquest divendres mostrant bones expectatives pel que fa a les visites i vendes. En general, pensen que la mostra resultarà un èxit perquè les persones, després de dos anys amb les restriccions de la pandèmia, tenen ganes de sortir al carrer i celebrar les festes i les tradicions. Així i tot, hi ha qui pensa que malgrat el context d’incertesa geopolítica, com és la guerra d’Ucraïna, l’elevada inflació i la crisi post pandèmia, comportà que hi hagi un percentatge de persones que tinguin por alhora de comprar.

El gerent de “Distribució i Vending, DVP”, Josep Maria Miejimolle, és dels paradistes que aposten perquè els visitants consumeixin molt, ja que “les persones tenen ganes de sortir al carrer, consumir i gaudir de les festes arrelades al seu poble. El sector de l’hostaleria ha patit moltíssim aquesta pandèmia i hem de sobreviure i vull pensar que els visitants ens donaran tot el suport”.

El cap de la “Fàbrica del Pernil”, Daniel Ribares, també considera que les persones tenen moltes ganes de celebrar la Fira i de consumir. “Aposto perquè aquest any sigui millor que mai. És una de les Fires més potents de la comarca i crec que enguany les vendes augmentaran respecte a altres anys. Les ganes de sortir de les persones ha fet que el sector de l’hostaleria ressorgeixi”.

La paradista de “Don Tresillo” del Vendrell, Sonia Martorell, preveu que, com aquest any no hi ha restriccions i la mostra se celebra amb total normalitat, hi hagi un gran nombre de visitants, més que mai. “És una Fira de carrer i les persones tenen moltes ganes de sortir, consumir i gaudir. La Fira és un element fort perquè les persones surtin, comprovin i comprin”.

El paradista “d’Embotits casolans de Planoles”, Josep Daura, ha manifestat preocupació per quina serà la resposta dels visitants alhora de comprar. “Afrontem la Fira amb moltes ganes, és important que el sector es reactivi, però també amb incertesa pel context de crisi generalitzada, ja que considero que amb l’augment de preus, les persones seran més distants alhora de comprar”.

La responsable de “Cuida’t”, Angie Andreu, opina que “la ciutadania està esperant que es recuperi les Festes i les tradicions, però tal com està la situació de la crisi econòmica en l’àmbit mundial, les persones s’ho pensen dues vegades abans de comprar. Estic segura que la Fira comptarà amb moltes visites, però no asseguro que comprin com abans de la pandèmia”.

L’assessor comercial de Baix Motor Vendrell de Seat, Carlos Rodríguez, afronta amb optimisme les vendes que es faran els dies de Fira. “Estem tornant a la normalitat i considero que les persones estan començant a consumir. Aposto perquè el sector de l’automoció tingui èxit en aquest esdeveniment, ja que la pujada del tipus d’interès, encara no ha arribat a l’automoció, però arribarà, per això és el moment que les persones gaudeixin d’uns tipus d’interès més baix”.

La Fundadora de “Creaciones Maika”, Maika López, ha assegurat que “les persones tenen ganes de sortir, però consumeixen menys. A causa de l’augment de preus, aposten per comprar productes de primera necessitat i això fa que altres sectors, com és l’art, quedi desplaçat, per això no considero que faci les xifres que vaig fer abans de la pandèmia”.

La gerent de la joieria “Artfoc”, estima que les persones no consumeixen tant com abans, perquè “tenen por a comprar davant la crisi econòmica i social que ha provocat la pandèmia, però aposto perquè a la Fira de Santa Teresa, els visitants comprin”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.