Vegueria del Penedès

CEMENTIRI

Sant Sadurní estrena l'Espai del record del dol gestacional, perinatal i neonatal


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

17-10-2022 9:10

L'espai ha quedat instal.lat al monticle de la zona nova del cementiri municipal, presidit per una escultura d'un cep

Sant Sadurní estrena l'Espai del record del dol gestacional, perinatal i neonatal. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dissabte al matí, coincidint amb el Dia Internacional del Dol gestacional, perinatal i neonatal, es va celebrar l'acte d'inauguració de l'Espai del Record, que s'ha ubicat al monticle de la zona nova del cementiri municipal, i que s'ofereix a totes aquelles famílies que hagin patit una pèrdua d'un nadó en qualsevol moment de l'embaràs o poc després de néixer.

La iniciativa ciutadana va ser portada al ple municipal de l'Ajuntament de Sant Sadurní l'any passat i va ser aprovada per unanimitat. L'acte va comptar amb la participació de diversos testimonis i la lectura d'un fragment del conte "Pressa per néixer" a càrrec d'una de les seves autores i protagonista, la sadurninenca Mireia Gallardo. Des de la vessant institucional, van prendre la paraula l'alcalde Ton Amat; la regidora d'Acció Social, Meritxell Borràs, i la secretària de feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda.

L'espai està presidit per una escultura d'un cep, dissenyat per Francesc Rosell i Enric Pla, i la ceràmica de Mercè Beneit.

L'alcalde va expressar el seu agraïment a les persones que van impulsar el projecte: "Ens sentim molt contents a l’Ajuntament de poder-vos ajudar i acompanyar. Inaugurem aquest espai perquè les famílies  que malauradament heu patit una pèrdua us el pugueu fer vostre, i també perquè les que ho hagin de viure disposin d’un espai per passar aquest dol i acompanyament".

Meritxell Borràs, va recordar que “és un espai per al record d’aquestes vides i per a les seves famílies. La pèrdua d’un fill és un sentiment que mai t’abandona  i que encara pateixen en silenci massa famílies. Cada vegada som més els Ajuntaments els qui intentem col·laborar facilitant aquests espais de culte comú perquè puguin recordar-los”.

Montserrat Pineda, per la seva banda, va incidir en la necessitat de “trencar aquest silenci i fer el reconeixement necessari, perquè entre tots i totes hem contribuït a mantenir amagat aquest dolor i patiment i cal que des de les institucions reparem aquest dany. Moltes vegades a les dones i a les mares se les assenyala com a culpables d’aquestes situacions i cal també actuar per deixar ben clar que això no és així”.

Una peça musical a càrrec de l'escola de música municipal va tancar un emotiu acte d'inauguració que va comptar amb la presència d'una cinquantena de persones.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.