Vegueria del Penedès

David Centre de Massatges i Teràpies: “l’ansietat és una malaltia silenciosa que s’ha de tractar des de dins i no només tapant-la amb medicaments”


Marta González Vilanova i la Geltrú

16-11-2022 Última revisió: 17-11-2023 9:41

'Sempre he pensat que a les escoles hi hauria d’haver una hora d’educació social on els fessin pensar i reflexionar sobre què és l’ansietat'

David Centre de Massatges i Teràpies. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

David Centre de Massatges i Teràpies és una clínica especialista en totes les tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa com acupuntura, osteopatia xinesa, Tui Na, cinesiologia, reflexologia, auriculoteràpia, drenatges limfàtics, ventosateràpia, tractaments amb bambú, pedres calentes, entre altres, dirigida pel terapeuta i naturòpata, David Sánchez.

En l’actual moment de crisi econòmica i social, les malalties i transtorns mentals s’estan posant de manifest cada vegada més a la població i entre les quals l’ansietat junt amb la depresió se situen com els principals problemes de salut mental a la població espanyola, segons dades de la Confederació de Salut Mental d’Espanya.

Quins són els principals símptomes que detecteu en els vostres pacients?

Des de la medicina tradicional xinesa identifiquem l’ansietat a través del puls, la llengua, la posició corporal, la parla i el to, la pell… També hi ha altres símptomes com són l’ofegament, la hiperventilació, l’insomni, la desesperació, ganes constants de plorar... Varia en funció de cada persona, però sovint hi ha una sèrie de símptomes que es repeteixen en totes elles.
Derivat d’aquests també sovint veiem sentiments de por, incertesa, solitud... I tota aquesta barreja sense detectar-la i no corregir-la poden acabar en altres trastorns més greus com pot ser la depressió. Per tant, podem dir que l’ansietat és una malaltia silenciosa que s’ha de tractar des de dins i no només tapant-la amb medicaments.

Quina repercussió té a nivell físic i mental l’ansietat?

Podríem dir que hi ha una barreja entre l’estat físic i mental. Una persona amb ansietat no es troba en equilibri i pateix bloqueig o sensació de pèrdua de control. Aquesta part més psíquica entrellaça amb un comportament a nivell extern amb  falta d’activitat, de planificació de la seva vida, la fortalesa mental en front de circumstàncies que no els deixen dirigir la seva vida o el seu dia a dia, viure el present. Sempre miren el futur amb por.

També m’agradaria destacar que junt amb les persones que pateixen ansietat està el seu cercle més proper on les persones del seu costat també pateixen el fet que no puguin dormir, que estiguin en constant alerta… es transmet un estat de nerviosisme molt important a les persones que els cuiden.

Quins factors diries que intervenen en un procés d’ansietat?

Hi ha diversos factors que ens poden arribar a provocar sentiments d’ansietat. Al final, és un estat d’alerta que rep el cos, el problema deriva a quan el cos està sotmès a aquesta constant alerta i et podria dir que el principal factor que detectem és la vulnerabilitat que pateix la gent a causa del sistema i l’estrès que patim com a societat global.

Ens trobem amb una crisi econòmica que afecta en tots els nostres àmbits, similar a la patida a l’any 2008, gent que s’està quedant sense treball, amb una economia a l’alça que ens dificulta la nostra vida com era fins ara. A aquest sentiment d’ofec també se li ha d’afegir la dinàmica del nostre sistema productiu on cada vegada més hi ha nivells d’estrès pels núvols que fa que ens oblidem del nostre voltant i ens centrem únicament en el treball.

Com treballeu amb els pacients que presenten aquesta simptomatologia?

Nosaltres des de la clínica treballem de la mà d’especialistes de la medicina occidental alhora que apliquem per a cadascuna de les persones aquells tractaments que s’adapten a les seves necessitats. Cada persona és un món i en cadascuna d’elles potenciem el que considerem necessari a través de l’osteopatia, la reflexologia, la fitoterapia… a través de l’alimentació és molt important, les flors de bach, també l’acupuntura, algunes pautes de d’esport, etc. És a dir, a la pràctica, apliquem una medicina integrativa a tot el cos.

El primer pas i el més important és escoltar a la persona i sobretot tenir molta cura de proposar el tractament que s’adeqüi també a la medicació que té la persona, perquè en cap cas nosaltres traiem medicació. Si és possible treballem amb el seu especialista per anar reduint la quantia de medicació de les receptes tradicionals conforme avancem des de teràpies naturals. El que fem és demostrar al metge que podem anar deixant progressivament aquesta medicació i nosaltres anar afegint suplementacions que treballem com si fossin un ansiolític natural.

Ha augmentat en els últims anys, derivat de la pandèmia, els pacients que assisteixen a la consulta amb un quadre d’ansietat?

Considero que avui en dia la pandèmia ja no deriva a tantes ansietats, però sí que va haver-hi un primer focus en l’època més dura que va crear-les. Sobretot en allò que refereix a l’acomiadament dels familiars. Moltes persones durant aquesta època no han pogut donar el seu condol, acompanyar en els últims moments als seus familiars i tothom necessita el seu ritual. Aquest va ser un dels principals aspectes que va destacar.

Consideres que tenim prou eines per identificar l’ansietat i poder tractar-la?

Personalment sempre he pensat que a les escoles hi hauria d’haver una hora d’educació social on els fessin pensar i reflexionar sobre què és l’ansietat, com es provoca i com es pot arribar a tractar. També cal eliminar, tot i que ja hi ha molt camí fet, que anar a un psicòleg o un psiquiatra és només cosa de bojos, hem de normalitzar anar a veure a aquests especialistes i tractar les malalties mentals.

David Centre de Massatges i Teràpies compta amb més d’una dècada d’experiència i amb un equip de 9 professionals homologats que vetllen pel benestar físic i emocional de les persones que acudeixen al seu centre, a través de productes i teràpies naturals. dels seus pacients.

 


 

David Centre de Massatges i Teràpies
C/ l’Estudi, 15 amb cantonada C/ Santa Anna, 73
Vilanova i la Geltrú
08800 (Barcelona)
Telf: 93 814 87 21 / 603 27 56 24
terapiasvilanova.mtc@gmail.com
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.