Vegueria del Penedès

OBITUARI

Mor Ton Carandell i Robusté


Mercè Carandell Vilanova i la Geltrú

15-11-2022 12:10

Asunción Carandell Robusté, mestra de primària i vídua de José Agustín Goytisolo, morí a Sant Pere de Ribes, el dia 9 de novembre, a causa d’una malaltia cardíaca

Ton Carandell i Robusté. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Més coneguda com a Ton, va néixer el 13 de març de 1931, un mes abans de declarar-se la República a la que sempre va enyorar.

De molt petita estudià a l’Escola Montessori i, ja durant la postguerra, a les monges de la Bonanova de Jesús Maria. Era aquest una col·legi cent per cent franquista que preparava a les nenes per estar supeditades al marit.

En acabar l’escola, no tenien cap certificat d’haver estudiat.

Quan tenia més de quaranta anys, va fer el Batxillerat i, després, la carrera de Magisteri a fi i efecte d’aconseguir el seu ideal:

Les dones -proclamava- han  de tenir el mateix accés al coneixement que els homes.

Tímida, gairebé amagada, fou la millor fotògrafa de la dita generació d’escriptors dels cinquanta, a la que pertanyia el seu marit, José Agustín Goytisolo.

Ens deixa la seva rebel·lia davant de la injustícia, el seu bon gust i les seves fantàstiques i testimonials fotografies.

La cerimònia de comiat se celebrarà dissabte, dia 19, a les 17 h, al tanatori de la Ronda de Dalt.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.