Vegueria del Penedès

ENSENYAMENT

La Fundació Marta Mata rebrà el premi Civisme en l’àmbit de la pedagogia “Serra i Moret” pel projecte “Casal Anxanetes”


Fundació Marta Mata i Garriga Saifores

28-11-2022 16:40

El Casal Anxanetes acull a la masia Cal Mata infants de més de 30 famílies vulnerables del Baix Penedès en horari extraescolar per promoure la seva inclusió

Casal Anxanetes. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Fundació Marta Mata rebrà el proper dilluns 28 de novembre el premi Civisme en l’àmbit de la pedagogia “Serra i Moret” per part del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya pel seu projecte “Casal Anxanetes”.

El casal Anxanetes és un recurs per infants i famílies en situació de vulnerabilitat sense cost econòmic pels usuaris.

Amb la intenció de que tots els infants del Baix Penedès, sobretot aquells que viuen en petits municipis i sovint en situacions d’aïllament i manca de transport, puguin gaudir de les mateixes oportunitats, s’ha creat un espai de creixement i suport. 

Els objectius del casal són:

-Crear un espai d'atenció i acompanyament pels infants del Baix Penedès, especialment els que es troben en una situació de vulnerabilitat.

-Crear un espai que ajudi a la conciliació amb la vida laboral i familiar dels adults amb manca de recursos.

-Apropar als infants a un entorn cultural que impulsi el seu esperit de curiositat i a un entorn de coneixement de la natura i respecte al medi.

Entre els trets més diferencials d’aquest casal, hi trobem:

Un casal en un entorn diferent. La Masia Cal Mata, casa de colònies i seu de la fundació Marta Mata, és un espai ampli i equipat per a les necessitats dels infants, connectat amb l’entorn natural, amb sales i una gran biblioteca infantil.

Un servei que proporciona transport gratuït als usuaris des dels centres escolars fins a la masia i el retorn fins a casa seva. Molts d’aquests infants no tenen accés  a serveis similars per viure en indrets poc comunicats i amb la impossibilitat de ser acompanyants pels seus familiars.

Una proposta que s’aprofita el transport per fer visites culturals, descobrir indrets naturals, descobrir entitats locals i viure esdeveniments de la comarca del Baix Penedès, fomentant la integració dels nens i nenes al territori.

Un projecte que implica a famílies. A banda del casal pels infants els dies laborables, un dissabte al mes és realitzen activitats en família, promovent l’apoderament dels infants i dels adults en el seu context més immediat.

Aquest casal, on actualment hi treballen 4 professionals i 5 voluntaris, està finançat per la pròpia Fundació Marta Mata i la Fundació la Caixa, i amb la col·laboració de les empreses Descoberta i Autocars Ízaro i la Colla castellera Nens del Vendrell. Rep el suport dels serveis socials del Consell Comarcal del Baix Penedès i de diversos ajuntaments.

Si es vol obtenir més informació sobre el casal, interessa formar part del voluntariat o s’hi vol col·laborar econòmicament o aportant alguna activitat, visita o proposta pel infants podeu trobar més informació a:

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.