Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

El ple de Sitges aprova el Pla Local de Joventut 2022-2025


Redacció Sitges

01-12-2022 21:18

En la sessió ha prosperat també l’aprovació del nou reglament de Participació Ciutadana i l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals.

El ple de Sitges aprova el Pla Local de Joventut 2022-2025. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ple municipal ha aprovat el Pla Local de Joventut 2022-2025 que té la finalitat d’apropar l’administració a la realitat del col·lectiu juvenil de vila, així com disposar d’elements que permetin orientar l’estratègia i les línies d’actuació de les polítiques públiques en els anys següents. El regidor de Joventut, Xavier Salmeron, ha explicat que “aquest Pla, mira el present i el futur del nostre jovent, el qual sempre hem cregut que és un dels actius socials més importants del nostre municipi. Cal cuidar-los i escoltar-los, i aquest és un primer pas”.

El Pla Local de Joventut 2022-2025 es divideix en tres eixos: L’Espai Jove, com a punt de referència; les Transicions, que engloben l’educació, l’ocupació, la salut i l’habitatge; i la Participació, que reuneix els àmbits tant de la participació, com de la cultura, l’oci i la cohesió social.

Com a novetat, el Pla s’adreça a la població jove amb edats compreses entre els 12 i els 35 anys, tot i que la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya se centra en població de 16 a 29 anys. Donada l’ampliació de la franja d’edat, les actuacions plantejades al Pla es desenvoluparan de manera concreta, segons el tram d’edat a què s’adrecin.

Entre els objectius principals del Pla, el foment de la qualitat i la millora de la difusió dels serveis i recursos adreçats a la població jove, l’estímul de la formació i de mecanismes d’orientació laboral i d’accés a l’habitatge. El Pla s’atura també en l’adopció d’estils de vida i conductes saludables, en facilitar l’accés a la cultura i en afavorir la inclusió social.

L’elaboració del Pla Local de Joventut 2022-2025 s’ha realitzat en dues fases, amb una primera diagnosi, elaborada el 2021, i amb el Pla d’acció, aquest 2022.

 

Aprovació del nou reglament de Participació Ciutadana

En la sessió, s’ha donat llum verda a l’aprovació inicial del nou reglament de Participació Ciutadana. La proposta actualitza els continguts i la normativa, a més de d’incloure les noves formes de participació ciutadana, de l’actual reglament, aprovat el 2006. La regidora de Participació i Transparència, Elisabeth Pérez, ha assegurat que “la filosofia que ha seguit aquesta modificació ha estat la de recollir novetats legislatives i ampliar la participació de la ciutadania al màxim, en els aspectes on hi hagués marge de decisió”.

El nou reglament modifica els conceptes i l’ordenació de l’estructura, així com a la redacció d’un text nou, més senzill i àgil per a una millor comprensió i lectura de la ciutadania.

Entre altres qüestions, el nou reglament reordena els òrgans de participació, dona entitat pròpia als processos participatius, afegeix l’opció de crear nous consells de col·lectius específics i taules temàtiques, i afegeix les comissions municipals ciutadanes com a altres espais de participació.

El nou reglament de Participació Ciutadana s’actualitza a la normativa vigent i el funcionament actual de la informació relativa al foment de l’associacionisme i el voluntariat, a més de de modificar el percentatge de persones necessàries per promoure una audiència publica, que passa del 10% al 2% en relació a la població total censada major de 16 anys.

El reglament de Participació Ciutadana se sotmet a partir de la seva publicació a informació pública durant 30 dies hàbils, temps en què les persones interessades poden presentar al·legacions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.