Vegueria del Penedès

ASSOCIACIÓ CETÀCEA

Primer albirament del rorqual comú a la costa de Cubelles aquesta temporada


Redacció Vilanova i la Geltrú

18-02-2023 9:34

Des de 2013, l'Associació Cetàcea realitza un estudi de les diferents espècies de la costa catalana central, més concretament a les costes del Garraf

Primer albirament del rorqual comú a la costa de Cubelles aquesta temporada. Associació Cetàcea

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dijous, 16 de febrer l'equip de recerca de l'Associació Cetàcea va poder enregistrar imatges de la primera balena de la temporada 2023, dins del Projecte 'Foto-Identificació: Balenes i Dofins al Litoral Català', dut a terme sota l'empara del Ministeri per a la Transició Ecològica i del Repte Demogràfic. L'exemplar de rorqual comú (Balaenoptera physalus) ha estat albirat davant la costa propera a Cubelles, un exemplar que ja van poder identificar l'any 2021 a la costa local i que ara han albirat per segona vegada.

El rorqual comú és el segon animal més gran del planeta, només superat per la balena blava. Cada any, durant la primavera, exemplars d'aquesta espècie es poden observar a la costa del Garraf.

Els albiraments d'aquests individus any rere any posen de manifest la importància d'aquestes aigües per als cetacis i confirmen un cop més, la necessitat de continuar duent a terme projectes amb els quals puguem tenir un millor coneixement de l'ecologia i la distribució de les poblacions d'aquests animals a les aigües del Garraf.

Pròximament, al mes de març, l'associació Cetàcea publicarà l'Informe tècnic anual on es podrà consultar l'anàlisi dels resultats obtinguts en els diferents projectes elaborats durant l'any 2022. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.