Vegueria del Penedès

UNIVERSITAT

VINSEUM celebra quinze anys difonent la cultura del vi als cursos Els Juliols de la UB


Redacció Vilafranca del Penedès

31-05-2023 17:42

'Del vi que humanitza' tractarà sobre els canvis viscuts en el món del vi tot centrant-se en conèixer petits projectes que han sorgit en els darrers anys

VINSEUM celebra quinze anys difonent la cultura del vi als cursos Els Juliols de la UB . Vinseum

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’acte de presentació als mitjans ha comptat amb Joan Cuscó, coordinador del curs dels Juliols de la UB Del vi que humanitza i conservador de l’Arxiu Musical de VINSEUM i Meritxell Montserrat, regidora d’Educació i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

La regidora Meritxell Montserrat ha volgut emmarcar el Curs dels Juliols en la Càtedra UB Llorens i Barba Ciutat de Vilafranca, que té per objectiu principal promoure tot un conjunt dʼactivitats de docència, recerca, formació, informació i documentació en lʼàmbit de la filosofia i el pensament, com poden ser també el VilaPensa o la recuperació de patrimoni bibliogràfic.

Montserrat també ha vinculat el curs de la UB al museu en l’aposta de Vilafranca per la capitalitat del vi i en els 3 eixos que identifiquen la vila: el patrimoni, la cultura del vi i la sostenibilitat.

Joan Cuscó, coordinador del curs, ha explicat que enguany es posarà el focus en els canvis viscuts en el món del vi català; es coneixeran petits i nous projectes sorgits fa pocs anys, alguns d’ells molt personals. El curs permetrà conèixer els vins naturals que s’estan elaborant a casa nostra, presentarà petites fires com Riudevins o el Microvi, però també mostrarà la relació del paisatge amb els vins, o abordarà projectes con els vivers de celleristes.

El coordinador també ha volgut subratllar que el curs s’adreça a persones interessades en el món del vi sense formació específica, a professionals o a estudiants.  Les classes seran en horari de tarda, amb dues sessions per dia on es combinarà, com sempre, classes teòriques, pràctiques i visites al territori


Curs: Del vi que humanitza
Dates del curs: del 3 al 7 de juliol
Horari del curs: de 16 a 20:30 h
Lloc: VINSEUM. Vilafranca del Penedès
Oberta la matrícula a: https://www.il3.ub.edu/ca/juliols/del-vi-que-humanitza

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.