Vegueria del Penedès

FOMENT DE LA LECTURA

Elisenda Roca i Eloy Moreno, guanyadors dels Premis Menjallibres 2023


Redacció Vilanova i la Geltrú

01-06-2023 15:33

Els autors han estat els més votats pels prop de set-cents alumnes participants del concurs literari

Elisenda Roca i Eloy Moreno, guanyadors dels Premis Menjallibres 2023. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Auditori Eduard Toldrà ha acollit l'acte de lliurament de la sisena edició del Premi Menjallibres 2023. Una iniciativa del  Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, que té com a objectiu fomentar la lectura i els hàbits lectors entre els alumnes de 1r a 4t d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú, així com el fet de promoure la seva participació en activitats culturals.

Ànima negra, de l'escriptora Elisenda Roca, ha estat l'obra més votada pels alumnes participants de 1r i 2n d'ESO. Els finalistes d'aquesta categoria han estat Les aventures d'un flautista anomenat Tris Tras d'Iban Barrenetxea Nórdica i Vint-i-set dinosaures de Teresa Muñoz.

Pel que fa a la categoria corresponent a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, el premi ha estat per l'escriptor Eloy Moreno amb el seu llibre Diferente. L'assassina de Venècia del Pol Castellanos i Archie, el noi que parlava amb els elefants de Lluís Prats, han estat els dos títols finalistes.

Una de les singularitats i atractius del Premi Menjallibres és la possibilitat que, durant el curs, l'alumnat pugui conèixer i compartir impressions sobre les lectures amb els mateixos autors i autores, abans de votar l'obra que més els hi ha agradat.

Enguany han participat tres-cents vint-i-cinc alumnes de 1r i 2n d'ESO, i gairebé tres-cents de 3r i 4t d'ESO. Sent, una vegada més, una iniciativa molt ben valorada per part de l'alumnat, centres educatius, escriptors, escriptores i editorials.

Les trobades també han servit per lliurar els premis als participants del Concurs de booktràilers, que en aquesta edició ha rebut fins a divuit vídeos, realitzats per quaranta-nous alumnes. Els millors han rebut premis gràcies als col·laboradors del projecte: editorial Bambú, FilminCat, Museu del Ferrocarril, Scaparium i Spring Projeccions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.