Vegueria del Penedès

MASSÍS DEL GARRAF

Sonar Wines: vins amb memòria d’aigua mediterrània


Belén Álvarez Vilanova i la Geltrú

06-06-2023 19:31

Han submergit a les aigües de Vilanova i la Geltrú vins del Massís del Garraf durant sis mesos per obtenir uns vins amb característiques pròpies

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sonar Wines ha fet néixer uns nous vins amb una peculiaritat que els fan ser diferents, sobretot, en el seu procés de criança.  Es tracta de tres varietats que han passat sis mesos a les aigües del Mar Mediterrani, concretament, a les aigües properes a Vilanova i la Geltrú. Es tracta d’un projecte nascut d’un grup d’amics, apassionats pel món del vi, que un dia van decidir apostar per dur a terme una proposta avantguardista i fer-ho a la comarca del Garraf. Després de dos anys per aconseguir els permisos i les llicències pertinents, el passat mes de desembre van aconseguir ficar dins l’aigua ampolles de vi procedents del Massís del Garraf. Però, aquests vins també tenen un altre valor afegit: hi han aplicat tecnologia per tal que les ampolles no es puguin falsificar i, a més, conèixer tota la traçabilitat amb les temperatures i les variacions que ha tingut el vi en la seva vida útil.

La criança submarina fa que el vi estigui constantment en moviment; hi hagi absència de llum i poca variabilitat tèrmica del mar, sobretot durant els mesos d’hivern, perquè es manté la temperatura. Les ampolles s’han de treure abans de l’estiu perquè és quan existeix una variació de temperatures que podria afectar-les negativament. La memòria de l’aigua aconsegueix que, finalment, obtinguin vins amb una salinitat fina i amb un gust peculiar, però alhora agradable al paladar. Tanmateix, aquestes no són les úniques característiques, atès que al voltant de la gàbia on han estat ficades les ampolles es crea vida submarina que també acaba nodrint aquests vins.

Els vins de Sonar Wines es presenten ara en societat. De moment, en són tres, tots del Massís del Garraf: un vi negre (100% garnatxa), un vi blanc (100% xarel·lo) i un escumós (40% xarel·lo cava). S’han tret al mercat 150 ampolles de cada varietat, però l’objectiu és que el proper novembre tornin a ficar més ampolles a l’aigua i experimentar amb altres vins que tinguin, per exemple, més fusta i comprovar com evolucionen. La intenció de Sonar Wines és sempre comptar amb aquests vins del Massís del Garraf.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.