Vegueria del Penedès

CURS 2022/23

El 20è Consell d’Infants proposa a l’Ajuntament un projecte de “salting” públic per a Sitges


Redacció Sitges

13-06-2023 10:00

Les conselleres i els consellers han presentat aquest projecte com un espai de joc i diversió que tindrà el salt i els llits elàstics com a activitat principal

El 20è Consell d’Infants proposa a l’Ajuntament un projecte de “salting” públic per a Sitges . Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

 

El 20è Consell d’Infants de Sitges ha presentat aquest dilluns el SaltSitges, un projecte de llits elàstics (“salting”) públic davant l’alcaldessa en funcions de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor d’Educació en funcions, David Martínez. L’acte de cloenda del Consell, celebrat al Saló de Plens de l‘Ajuntament, ha comptat també amb l’assistència de públic i les famílies de les conselleres i els consellers.

Els membres d’aquest òrgan de participació ciutadana han remarcat que “aquest any hem triat com a tema de treball la projecció d’un equipament que creiem és molt necessari a Sitges: un “salting” públic. Potser d’entrada pensaràs que és un tipus d’instal·lació que no és propi que faci realitat un ajuntament, però nosaltres estem segurs que sí que ho és. El poble creix i cada dia hi ha més infants i adolescents. Per això, necessitem més espais d’esbarjo i de convivència. Espais amb recursos i ideats des de la nostra visió i edat”.

L’alcaldessa de Sitges en funcions, ha agraït “la feinada que heu fet les conselleres i els consellers del 20è Consell d’Infants amb el projecte de SaltSitges perquè és molt interessant” i ha afegit que “us vull felicitar perquè heu treballat de valent i heu tingut una gran responsabilitat representant els vostres companys i companyes de l’escola igual com les regidores i els regidors fem aquí, al saló de plens, com a representants de la ciutadania per poder millorar la vila”. 

Aquest nou servei lúdic que Sitges necessita, segons el Consell d’Infants, hauria de ser un espai de joc i diversió que tindrà el salt com a activitat principal. A més, podria tenir diferents tipus de matalassos, zones amb guerra de pals, tobogans, zona giratòria i piscina de boles, entre d’altres. El SaltSitges permetria divertir-se i relacionar-se als infants a partir de 6 anys, tot i que hi hauria una zona especial de 0 a 5 anys. Les consellers i els consellers proposen ubicar-lo a diferents localitzacions (com al costat de l’Espai Jove, a Can Robert, Can Pei, on hi havia ells mòduls prefabricats de l’Escola Agnès de Sitges, o a les Pruelles) i que tingui un cost entre els 3 i els 6 euros amb una zona habilitada per a menjar. A més, aquest equipament serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda, activitats adaptades i possibilitat de Braille i llenguatge de signes.

Els membres del 20è Consell d’Infants de Sitges han assegurat que “esperen que l’Ajuntament escolti les seves propostes i que es puguin desenvolupar” i han afegit que valoren el treball realitzat durant aquest curs 2022-2023 perquè “ha estat una experiència bona i hem après a treballar en grup, escoltar els altres i consensuar decisions tots junts.

Per tirar endavant el projecte, el Consell d’Infants va visitar el 15 de maig un “salting” a Cornellà (Jump Yard) per avaluar i viure aquesta proposta, ja que coneixen molt bé el “salting” que hi ha a Vilanova i la Geltrú. Dies més tard, el 30 de maig Les conselleres i consellers es van reunir amb el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monsterio, per comentar-li el projecte i que el “salting” de Cornellà estava ubicat en un edifici propietat de l’ajuntament i que es va fer un concurs públic per licitar la gestió de l’espai a l’empresa que presentés una proposta més adequada. El regidor va agrair la proposta i va comentar que valoraria el projecte.   

En el marc de l’acte de cloenda del 20è Consell d’Infants, els 22 consellers i les conselleres d’aquest curs, representants de sis escoles de Sitges  (Agnès de Sitges, Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo, Pia de Sitges i British School of Barcelona) també han lliurat la memòria que aplega en un document amb tot allò que han fet durant les sessions del curs i les propostes que han recollit durant mesos.

Els consellers i les conselleres, que finalitzen el curs de sisè de primària i que han acabat la seva etapa al Consell d’Infants de Sitges, han rebut el diploma de comiat i el llibre de ‘Sitges d’ahir i de sempre’ com a record. Alhora també com a obsequi tots els infants, tant els de sisè com els de cinquè de primària, i que integren el 20è Consell han obtingut una orla i han pogut degustar un petit pica-pica.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.