Vegueria del Penedès

POESIA

Sitges serà l’epicentre de la Poesia aquest cap de setmana


Redacció Sitges

30-06-2023 0:05

L’homenatge arrenca amb la tradicional rebuda als poetes divendres a les sis de la tarda a la plaça de l’estació

Sitges serà l’epicentre de la Poesia aquest cap de setmana. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

 

La Festa de la Poesia a Sitges dóna el tret de sortida aquest divendres, 30 de juny, i s’allargarà fins diumenge, 2 de juliol, amb l’objectiu de celebrar la setzena edició i homenatjar sis poetes. Aquest any els poetes convidats són Antoni Vidal Ferrando (procedent de Mallorca);  Joan Manuel Homar, Blanca Llum Vidal, Josep Lluís Roig (procedent de València), Carles Rebassa i, com a poeta convidada en llengua castellana, Eva Hibernia.

La poesia envairà racons i espais de la vila a través de diferents actes que tindran lloc als carrers de la vila, als jardins d’El Retiro, Racó de la Calma, Palau Maricel, Teatre Prado, i també, com a novetat aquest any al Mercat Vell.Personalitats del món de la poesia catalana, músics i artistes contribuiran a singularitzar un dels esdeveniments literaris més característics dels Països Catalans. Un homenatge íntim, personalitzat i lúdic ideat i creat pels poetes i escriptors Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich.

La programació arrenca aquest divendres amb la tradicional cercavila a les 18 h des de la Plaça Eduard Maristany, coneguda popularment com la plaça de l’estació. Aquest acte, anomenat Rebuda dels poetes, comptarà amb cares conegudes i dues balconeres d’excepció: l’escriptora i actriu Estel Solé i l’actriu Mercè Sampietro.

Entre els plats forts del programa destaquen l’actuació de la coneguda actriu i cantant Mercè Martínez, que oferirà als poetes el concert personalitzat del Recital de cloenda als Jardins d’El Retiro, acompanyada del pianista Marc Garcia; el Recital d’amistat poètica entre generacions, al Racó de la Calma a càrrec de la cantant Meritxell Gené i el músic i inventor d’instruments Pep “Pepino” Pascual, que teixiran complicitats amb els poetes convidats i també amb els quatre poetes joves que els dedicaran els seus versos: Clara Ballart, Núria Contreras, Jeroni Mas Fiol i Marta Serra.

També els integrants de la companyia sitgetana La Tija interpretaran una nova Captura d’ànimes al Mercat Vell.


Festa de la Poesia a Sitges

Al llarg de 16 anys, la Festa ha homenatjat més d’un centenar de poetes, d’entre els quals Antònia Vicens, Màrius Sampere, Montserrat Abelló o Biel Mesquida, els quals han estat acompanyats per artistes com Enric Majó, Carme Sansa o Ramon Mirabet.

La Festa de la Poesia a Sitges, ideada i dirigida pels poetes Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich, està organitzada per l'Ajuntament de Sitges i compta amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges i de la Societat Recreativa El Retiro, entre d’altres. També rep la complicitat del teixit associatiu de la vila, el suport de diverses empreses sitgetanes, i les aportacions de persones que, a títol individual, es converteixen en amigues mecenes de la Festa a través d’un projecte de mecenatge que ja té amb més d’una dècada d’història.

El programa d’actes de la 16a Festa de la Poesia a Sitges es pot consultar a www.festapoesiasitges.cat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.