Vegueria del Penedès

ELECCIONS GENERALS 2023

Abascal dona per perdut un govern de la dreta: "Estem absolutament preparats per fer oposició o per repetir eleccions"


ACN Madrid

24-07-2023 0:31

Veu molt mala notícia que Sánchez pugui bloquejar la investidura de Feijóo o pitjor encara, acabar essent investit

El líder de Vox, Santiago Abascal. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha donat per perdut un govern de la dreta. "Estem absolutament preparats tant per a fer oposició com per a una repetició electoral", ha assegurat. Abascal ha felicitat Feijóo per haver guanyat aquest 23-J, però acte seguit ha carregat contra ell. "És el que volia; a i més, ho ha fet no dependent de Vox, com també volia", ha afirmat. El líder ultra imagina que Feijóo mantindrà l'oferta a Sánchez "per veure si li permet governar", mantenint la línia de "blanquejar" el PSOE, i afirma que veu "molt mala notícia" que el socialista pugui "bloquejar" la investidura de Feijóo "o pitjor encara, acabar essent investit amb el suport del comunisme, el separatisme i el terrorisme, que té més capacitat de xantatge".

El candidat d'ultradreta ha seguit la nit electoral des de la seu de Vox del carrer Bambú. Inicialment es preveia que sortís a valorar els resultats d'aquest 23-J a l'exterior, envoltat dels simpatitzats. De fet, ja s'havia preparat un faristol a fora la seu del partit. Però a darrera hora, Vox ha decidit que la compareixença es faria a la sala de premsa.

Flanquejat per càrrecs de la formació, com el portaveu al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros; el secretari general, Ignacio Garriga, o l'eurodiputat Jorge Buxadé, el líder ultra ha començat el seu discurs amb sornegueria. "Veig moltes celebracions a les seus dels altres partits, sembla que han guanyat tots", ha dit en referència al PSOE i Sumar.

"Jo aprofitaré per dirigir-me als espanyols amb seriositat; en primer lloc, felicito al senyor Feijóo, perquè ha estat el guanyador de les eleccions com volia i, a més, ho ha fet no depenent de Vox, com també volia", ha dit Abascal. El líder de l'extrema dreta ha precisat que, a partir d'ara, imagina que Feijóo "mantindrà l'oferta al PSOE per veure si li permet governar" (en referència a què es respecti la llista més votada).

"Una oferta que ha mantingut durant tota la campanya i que està al darrere del blanquejament de quatre anys de govern de Pedro Sánchez", ha precisat. A més, Abascal també ha subratllat que aquest 23-J deixa "una molt mala notícia": que Pedro Sánchez, tot i haver quedat en segon lloc, pugui "bloquejar la investidura" o "encara pitjor, ser investit amb el suport del comunisme, el separatisme i el terrorisme" que tenen "més capacitat de xantatge" (en referència a Sumar, ERC, JxCat, el PNB i Bildu).

Culpa el PP dels mals resultats

El líder de Vox ha atribuït els mals resultats d'aquest 23-J (han perdut dinou diputats) a "la manipulació de les enquestes" i a "la demonització" que han patit. Però sobretot, ha responsabilitzat el PP d'haver passat dels 52 disputats que van obtenir el 10-N del 2019 als 33 que tindran ara.

"Vendre la pell de l'os abans de caçar-lo, veure com ja es repartien ministeris o es decidia no anar als debats ha tingut una conseqüència clara: la desmobilització", ha assegurat Abascal, llançant un dard contra el candidat del PP. A més, el líder ultra també li ha criticat a Feijóo haver "blanquejat" el PSOE votant en contra de la moció de censura o bé oferint-li pactes d'Estat, cosa que ha comportat "la desmobilització de l'alternativa".

Per últim, el candidat d'ultradreta ha tornat a posar en relleu les dificultats amb què s'ha trobat Vox en aquesta campanya electoral. "Hi ha hagut molta més manipulació; per part d'uns per impedir l'alternativa, i per part dels altres, per fer que governessin en solitari, i han fracassat", ha insistit, novament, contra el PP.

"No els defraudarem"

Per al líder ultra, però, el més important d'aquest 23-J són els "més de tres milions d'electors" que han confiat en ells. "Els vull donar les gràcies perquè han tornat a convertir Vox en la tercera força política d'Espanya", ha dit Abascal, en referència a l'aritmètica del nou Congrés sorgit d'aquestes generals.

"I aquests espanyols, que avui també estan molt preocupats, han de saber que no els defraudarem i que resistirem". "Espanya resistirà i nosaltres estem absolutament preparats tant per fer oposició com per a una repetició electoral, on tornarem a aixecar les seves banderes perquè es parli d'allò que realment importa", ha conclòs el líder ultra.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.