Vegueria del Penedès

MEDI AMBIENT

Els gats del carrer Unió 68


Nuri López Vilanova i la Geltrú

24-07-2023 17:15

Quasi tots els gats han fugit buscant el lloc on havien nascut, tan sols un gat ha aconseguit retornar per ell mateix a la colònia, els altres han quedat extraviats pels carrers intentant retornar a la seva colònia

Els gats del carrer Unió 68. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Al carrer Unió 68 de Vilanova i la Geltrú a l'any 2019 van aparèixer uns gats ferals fruit de l'abandonament animal i la manca d'esterilització d'aquests gats per part de l'Ajuntament. Varies persones i entitats van demanar la seva esterilització a l'Ajuntament i aquest es va negar argumentant que era un terreny privat, tot i que els gats ferals són responsabilitat legal de l'Ajuntament i a més circulaven lliures pel carrer Unió. A l'any 2020 en rebre moltes queixes ciutadanes fa una intervenció i captura alguns gats, no tots i els reubica a un altre colònia sense complir protocols de reubicació i aquests gats fugen i moren atropellats o extraviats intentant retornar a la seva colònia. Altres els retorna al terreny del c/ Unió 68 castrats però es deixen uns quants per capturar i aquests continuen reproduint-se. Al març del 2022 el propietari tanca la finca amb una reixa i els gats queden atrapats al terreny, les alimentadores continuen alimentant per sota de la reixa i avisen a l'Ajuntament, fan moltes instàncies per què es castrin i no fan cas.

Han mort molts cadells de gats i gats malalts durant aquests anys. Varies Associacions contactem amb l'Ajuntament i demanem el mètode CER i alertem dels perills i la ineficiència de la reubicació de les colònies de gats ferals o comunitaris, no ens fan cas l'Ajuntament, el CAAD fan una segona captura i reubicació d'alguns gats del c/ Unió 68 en inacceptables condicions i després sense fer-nos cas en les alertes dels perills de la reubicació els van deixar al cementiri on fa més d’un any es va desestimar com a colònia degut als perills per plagues i sulfatacions que van fer patir intoxicacions als anteriors gats.

Quasi tots els gats han fugit buscant el lloc on havien nascut, la colònia del c/ Unió, tan sols un gat ha aconseguit retornar per ell mateix a la colònia, els altres han quedat extraviats pels carrers intentant retornar a la seva colònia.

Ara queden 6 gats tancats al c/ Unió 68 que també els volen treure del lloc on sempre han viscut i que per a ells és casa seva.

Els voluntaris sempre han ofert la col·laboració de tot tipus. Mai se'ls ha fet cas, ni tingut en compte.

El propietari d'aquest terreny declarat zona verda i no urbanitzable i Medi Ambient són els responsables.

Segons sembla el nou Regidor de Medi Ambient, el senyor Gerard Llobet, vol trobar solucions a aquesta situació tan lamentable.

Demanem a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la recuperació amb gàbies trampa dels gats ferals que van traslladar a la colònia del cementiri i han quedat extraviats pels carrers de Vilanova, exigim el seu retorn a la colònia d'origen del c/ Unió 68 i que no reubiquin cap gat més dels que queden a la colònia del c/ Unió 68, deixin accedir a les cuidadores i apliquin el mètode CER (captura, esterilitza, retorna) tan en espais públics com privats com marca la nova Llei de Protecció Animal. Doncs la reubicació els hi comporta la mort i aquesta colònia ja ha estat maltractada per l'Ajuntament i reubicada en dues ocasions amb la conseqüència mortal pels gats.

Moltes gràcies.

Atentament

 

Nuri López, Presidenta de Vilanimals

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.