Vegueria del Penedès

LLEGAT CASTELLER

Valls programa un cap de setmana farcit d'actes per inaugurar el Museu Casteller de Catalunya


ACN Valls

31-08-2023 21:53

El nou equipament obrirà portes el pròxim 8 de setembre després d'anys de retard

Valls programa un cap de setmana farcit d'actes per inaugurar el Museu Casteller de Catalunya. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Valls ha programat una àmplia programació el cap de setmana del 8 al 10 de setembre per inaugurar el Museu Casteller de Catalunya. La plaça del nou equipament serà l'epicentre de les activitats familiars, que inclouran contacontes, instal·lacions gegants de jocs de bales i tallers castellers, d'origami o pintacares. La Mulassa, el Ball de Bastons o la presentació de la nova colla sardanista infantil 'Ocells del Bosc' també seran els protagonistes de la programació. El Museu Casteller obrirà portes la tarda del divendres 8 de setembre després d'anys de retard causats per la pandèmia o pel fet que alguns concursos públics quedessin deserts.

L'estrena de l'equipament coincideix amb els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya i l'actuació castellera tradicional de les colles dels Xiquets de Valls. També conflueix amb la Festa Major del centre històric. D'altra banda, aquest divendres, a una setmana justa de la seva inauguració, s'obrirà als vianants la plaça que acull l'equipament. Així, el Museu Casteller es prepara ja per a la seva obertura, com a nou equipament cultural i turístic que vol ser un referent museístic del món dels castells i un espai obert per a la interpretació i promoció del fet casteller. A més d'aquests actes, a l'octubre i coincidint amb la Fira de Santa Úrsula de Valls, el Museu Casteller celebrarà activitats populars obertes a la ciutadania i a totes les colles castelleres del país.

El museu és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El projecte ha permès crear un centre museístic i d'experiències singular i innovador al cor del barri Antic i a toca de la plaça del Blat, Km0 del fet casteller. El visitant podrà sentir i viure les emocions dels castells i descobrir a la vegada els valors i tot el que envolta el fet casteller, una tradició única amb més de dos segles d'història i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. La venda d'entrades està habilitada a través del portal web del museu. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.