Vegueria del Penedès

ENERGIA RENOVABLE

La Fundació Pinnae inverteix en la millora de l’eficiència i la sostenibilitat de Cal Berger


Redacció Vilafranca del Penedès

09-10-2023 17:13

S’han substituït els equips de producció de fred i calor, de baixa eficiència energètica i altes emissions, per uns nous equips més eficients i de baixes emissions

La Fundació Pinnae inverteix en la millora de l’eficiència i la sostenibilitat de Cal Berger. Fundació Pinnae

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En la línia permanent de fer els espais més amables  i acollidors, i en consonància amb el compromís de la Fundació Pinnae en la sostenibilitat i la preservació del medi-ambient, i tanmateix conscients de l’impacte mediambiental en el context actual d’emergència climàtica, la Fundació Pinnae pren accions decidides per mitigar la petjada de carboni i compensar-la.

Així doncs, el Fòrum Berger Balaguer ha estat l’equipament en que s’ha donat l’impuls a la generació d’energia verda amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la coberta de l’edifici i s’ha substituït la instal·lació climatització de tot l’edifici per una nova instal·lació més eficient i sostenible.  L’objectiu principal de les obres han estat la millorar de la qualificació energètica total de l'edifici i la reducció de les emissions de diòxid de carboni CO2.

Per aquest motiu s’han substituït els equips de producció de fred i calor, de baixa eficiència energètica i altes emissions, per uns nous equips més eficients i de baixes emissions. També s’han substituït les unitats de climatització interior per millorar el confort tèrmic de tot l’edifici.

Tota l’energia elèctrica (totalment neta) que es generi a través de les plaques solars instal·lades tindrà un cost zero per a la Fundació, i significarà en termes d’eco-beneficis una reducció d’emissions de CO2 de 125.127 kg, que equivaldria a plantar un total de 4.538 arbres.
Biosphere, sostenibilitat turística.

El turisme sostenible en essència, implica el desenvolupament dels territoris de forma que els tres eixos fonamentals que els caracteritzen: la cultura, el medi ambient i l’àmbit socioeconòmic rebin un impacte positiu de l’activitat turística. Per aquest motiu, la Fundació Pinnae, ha decidit donar un pas endavant i està treballant perquè l’equipament cultural del Fòrum Berger Balaguer se li atorgui el certificat Biosphere en els propers mesos.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.