Vegueria del Penedès

CONSELL COMARCAL

El Baix Penedès vol prevenir les violències masclistes als instituts


Redacció El Vendrell

11-10-2023 9:46

Es treballarà el consentiment, els límits personals, la presa de consciència dels tipus de violència existents i el foment del respecte cap a totes les persones

El Baix Penedès vol prevenir les violències masclistes als instituts. CC Baix Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les Àrees de Joventut i de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Penedès conjuntament amb els municipis adherits al Jove Baix Penedès han elaborat el programa #preguntaopassa que té per objectiu treballar en la prevenció de les violències masclistes entre el jovent de la comarca, dinamitzant-lo en diferents espais i de diferents maneres. A partir d’un fulletó desplegable de mida butxaca, amb informació bàsica conceptual, de protocol i contactes en cas de necessitar ajuda, i que es reparteix als i les joves en carpes als patis dels instituts, a través de les xarxes socials o en els punts d’informació situats a les festes majors o concerts joves, ara es proposa també realitzar dinàmiques de grups a les famílies i també als instituts. Aquestes dinàmiques aniran a càrrec de BeFreyas, una entitat de la comarca que treballa l’educació afectiva i sexual amb infants, joves, les seves famílies i professionals del camp social i educatiu.

La proposta es concreta en dos tipus de dinàmiques, per a realitzar durant els mesos d'octubre i novembre:

- Dinàmiques per a l’alumnat de 4t d’ESO: es treballarà el consentiment, els límits personals, la presa de consciència dels tipus de violència existents i el foment del respecte cap a totes les persones.

- Dinàmiques per a les famílies: es treballaran els mites de l’educació afectivosexual, el concepte de consentiment des de l’educació, l'educació no sexista i les eines i estratègies de prevenció, detecció i actuació. L'objectiu és replantejar-se el sexisme en els discursos que els hi donem als i les adolescents des de la família.

Aquestes dinàmiques són obertes i tenen el següent calendari:

-Dilluns 30 octubre, a les 17:00h, a la sala polivalent de l'institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès

-Dimarts 7 de Novembre, a les 18:00h, a l’Institut Ernest Lluch de Cunit

-Dijous 23 de Novembre, a les 18:00h, a l'Auditori de la Casa de Cultura de l’Arboç


Els instituts dels municipis adherits al projecte Jove Baix Penedès són: Institut de l’Arboç, Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès i Institut Ernest Lluch de Cunit. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.