Vegueria del Penedès

ALTA TENSIÓ

El Parlament s'oposa a les línies MAT entre Aragó i Catalunya promogudes per Forestalia


ACN Barcelona

26-10-2023 21:38

Una moció insta al Govern a emprendre les mesures administratives per recórrer els projectes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Parlament de Catalunya ha mostrat la seva oposició a les línies de molta alta tensió (MAT) que promou el clúster Forestalia i que anirien des de diversos punts d'Aragó fins a Catalunya. La moció presentada per ERC demana aturar concretament les línies Baix Cinca – Pierola, Valmuel – Begues i Laluenga – Isona. El text destaca la "ferma oposició a aquells projectes que siguin contraris al model i projecte energètic propi per a Catalunya". La moció també demana al Govern "emprendre totes les mesures administratives i legals per recórrer les autoritzacions administratives" a través de les Declaracions d'Impacte Ambiental.

A instància de la CUP, el document també insta al Govern de la Generalitat a reclamar al Govern espanyol que "actuii davant les grans empreses elèctriques per recuperar el control de la distribució elèctrica" perquè les MAT no siguin d'iniciativa privada.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.