Vegueria del Penedès

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

El Catàleg de masies de Gelida regula la rehabilitació d'una quarentena de construccions rurals


Redacció Gelida

29-11-2023 21:13

Cada construcció compta amb la seva fitxa individualitzada, que en descriu la ubicació, situació actual i elements més representatius

El Catàleg de masies de Gelida regula la rehabilitació d'una quarentena de construccions rurals. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Comissió territorial d’urbanisme del Penedès, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat avui el Pla especial del Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable de Gelida (Alt Penedès), amb 39 elements inclosos.

Els catàlegs identifiquen aquelles construccions rurals situades en sòl no urbanitzable susceptibles de ser reconstruïdes o rehabilitades pels seus valors arquitectònics, històrics, ambientals, paisatgístics o socials.

En el cas de Gelida, de les 39 edificacions catalogades, 20 se situen en sòl agrícola, tres en sòl forestal, sis en l’àmbit fluvial i 10 més en àmbits de la Xarxa Natura 2000 o del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

Cada construcció compta amb la seva fitxa individualitzada, que en descriu la ubicació, situació actual i elements més representatius. A més, estableix els usos i activitats admesos a cada masia i s’especifica si cadascuna d’elles es podrà dedicar a habitatge, turisme rural, hotel, restauració, educació en el lleure, equipament comunitari, artesal o artístic, a professions liberals, serveis corporatius o bé a acollir habitatge amb activitat econòmica d’ús turístic.

Les fitxes individualitzades també incorporen les condicions en què s’haurà de dur a terme la rehabilitació de cada masia, l’ordenació de l’entorn, l’accés, l’aparcament i la dotació de serveis.

El Catàleg es va aprovar definitivament el passat mes de juliol, però llavors es va supeditar la seva entrada en vigor a que l’Ajuntament de Gelida presentés un text refós incorporant algunes prescripcions tècniques. La Comissió ha donat avui conformitat a aquest text refós.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.