Vegueria del Penedès

PISOS SOCIALS

Els vuit habitatges de les Cases dels Mestres de Sitges acolliran les famílies al primer trimestre del 2024


Redacció Sitges

20-12-2023 16:08

Els pisos d’inclusió social, rehabilitats i ubicats al carrer de Sant Honorat , són un servei temporal fins que les persones puguin millorar les seves situacions laborals i personals

Els vuit habitatges de les Cases dels Mestres de Sitges acolliran les famílies al primer trimestre del 2024. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les Cases dels Mestres rehabilitades acolliran 8 famílies a partir del primer trimestre del 2024. Després de les obres de remodelació integral de 8 dels 12 habitatges, al carrer de Sant Honorat, l’Ajuntament de Sitges ha signat aquest dimecres l’acord amb una entitat social sense ànim de lucre que s’encarregarà tant de la gestió, i l’acompanyament socioeducatiu tant d’aquests pisos d’inclusió social, com de les persones vulnerables que els habitin.

A partir d’aquest dijous, aquesta entitat social ajudarà a realitzar també la tasca iniciada per la regidoria de Drets Socials per fer el requeriment de la documentació a les famílies que opten a viure en un dels pisos. La previsió és publicar al gener la llista provisional d’adjudicataris de les Cases dels Mestres i després s’obrirà un termini de 10 dies per presentar al·legacions. 

El regidor de Drets Socials, Albert Oliver-Rodés, destaca que “aquesta borsa d’habitatge per a persones vulnerables és un servei temporal perquè l’objectiu de l’Ajuntament és millorar la situació laboral i personal de les persones” i afegeix que “amb aquests pisos podrem atendre a famílies, amb fills i filles al càrrec, perquè la majoria són pisos grans, i per tant la resposta pot ser més àmplia”. El regidor explica que “finalment podem veure la llum a aquest projecte social després del període de reforma i un procediment complex administratiu per dur a terme la gestió”.

Posteriorment es faran les entrevistes amb les famílies perquè consensuïn i acceptin el pla de treball personalitzat que ha de permetre millorar els hàbits de convivència, millora la formació, la higiene, la gestió econòmica com a pas previ a per acceptar les condicions dels habitatges. Després, s’entregaran les claus dels pisos.

Aquest grup de 8 cases és propietat de l’Ajuntament, però estaven cedides a mestres fins que s’han anat jubilant els darrers anys. Per tal de poder recuperar els pisos, l’Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat la desafectació d’ús per destinar-los a persones en situació d’emergència social. Un cop fet el canvi, al desembre del 2021 van començar les obres i van finalitzar al febrer del 2023. L’Ajuntament va realitzar els treballs de reforma amb un cost de 743.889,29 euros i d’una subvenció de 40.000 euros. Aquesta remodelació permet tenir allotjaments nous amb tots els serveis i sistemes d’eficiència energètica.

L’Ajuntament de Sitges segueix treballant amb la desafecció dels 4 pisos restants que formen part del conjunt d’habitatges per després poder reformar-los i entregar-los.     

Actualment l’Ajuntament de Sitges disposa d’un fons d’habitatge d’inclusió social format per 8 cases dels mestres i 3 pisos de les dues primeres promocions d’HPO i aviat d’un pis més de la 3a promoció d’HPO.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.