Vegueria del Penedès

PODCAST

El component social de la música en viu


La Xibeca Sant Pere de Ribes

02-02-2024 16:19

Amb Rafa Monzó del grup Últim Cavall i Xavi Alcázar, Sr. Fong; a més, un nou capítol del Fil d’Ariadna, amb Alba López Varas, teixint feminisme

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El periodista, especialitzat en reportatges científics, Pablo Martínez Juárez, fa dos anys va recollir les conclusions d’un estudi sobre les repercussions de la música en directe. 

Martínez feia referència al treball de la neurocientífica de la Complutense de Madrid, Lucía Vaquero Zamora, sobre la importància del component social de la música en viu. 

Entre les principals conclusions destacava la sincronia entre la música i el públic com un element generador de confiança, de sentiment de filiació i de cooperació: escoltar música junts –sentenciava el periodista– ens acosta.

Més enllà de la neuroquímica de la música, avui obrim les ales a un espai comú que ens és proper, perquè ens implora llibertat d’expressió i originalitat en l’obra dels seus creadors. 

Les portes ja estan obertes, aneu passant, que mentre s’omple la platea i les graderies van rebent públic, nosaltres ens acostem als artistes i descobrim plegats com es cou un repertori per a cada concert. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.