Vegueria del Penedès

Sàbat urgeix la dignificació de l’espai Salvador Puig Antich


ERC Vilafranca Vilafranca del Penedès

03-03-2024 12:07

Cal un pas endavant en les polítiques de memòria a Vilafranca

Acte d'homenatge a Puig Antich. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els republicans commemoren el 50è aniversari de l’assassinat del jove revolucionari amb un sentit acte de record amb presència dels familiars vilafranquins reivindicant la memòria i presentaran una moció al ple per dignificar l’espai.

El 2 de març quedarà marcat sempre per l’assassinat de Salvador Puig Antich en mans del règim franquista. Un fet que va trasbalsar el país sencer i que va tenir un gran impacte a Vilafranca on hi vivien, i viuen, alguns familiars.

Esquerra Republicana ha fet un homenatge a Puig Antich, amb la presència de familiars, i demanarà al ple la dignificació de l’espai de memòria, actualment una rotonda, per assegurar que sigui un lloc “de record i d’homenatge digne”.

Pere Sàbat, cap de files dels republicans, ha defensat unes polítiques de memòria valentes i ambicioses i que tractin amb dignitat els espais i els fets històrics. Sàbat apunta que és urgent que es dignifiqui l’actual espai “perquè Salvador Puig Antich és part de la nostra història com a vila i com a poble”. Recorda que “l’assassinat de Puig Antich va provocar la primera manifestació massiva a la vila després de la Guerra Civil” i per tant forma part de la història de la ciutat.

Sussi Antich ha agraït el gest d’homenatge a Salvador Puig Antich i la necessitat de recordar i no oblidar..

L’acte l’ha iniciat Glòria Rosell, presidenta local dels republicans que ha destacat que ara és més necessari que mai recordar i posar en valor la memòria històrica, davant l’avenç de l’extrema dreta, i que és més important que mai enfortir la memòria democràtica i explicar què va significar la dictadura feixista “no podem perdre la memòria”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.