Vegueria del Penedès

XARXA FERROVIÀRIA

Vilafranca es reuneix amb la Direcció General de Transports per sumar suports per implantar l'estació de trens regionals


Redacció Vilafranca del Penedès

25-04-2024 10:41

Francisco Romero: 'Aquest seria un servei addicional al de Rodalies i que estaria ben connectat amb aquest'

Vilafranca es reuneix amb la Direcció General de Transports per sumar suports per implantar l'estació de trens regionals. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i el regidor d’Espai Públic, Miquel Medialdea, es van reunir aquest dilluns amb Transports de la Generalitat encapçalat pel seu director general, Oriol Martori, per tal de compartir l’estudi presentat fa unes setmanes per l’Ajuntament per a la implantació d’una parada de trens regionals a Vilafranca i alhora demanar el suport de la Generalitat.

A la trobada també hi van ser presents la subdirectora general de Transport Ferroviari, Laia Mercadé, i l’expert Jordi Julià, enginyer amb una llarga trajectòria en l’àmbit de l’urbanisme, la planificació territorial i les infraestructures ferroviàries, que està redactat un estudi sobre l’encaix d’una estació de Trens Regionals d’Alta Velocitat en l’actual emplaçament de la base de manteniment d’ADIF a Vilafranca.

El mes de març passat l’alcalde FranCisco Romero, acompanyat de Jordi Julià, va presentar un avantprojecte de l’estudi que conclou que és possible i convenient a Catalunya una xarxa de serveis regionals d’alta velocitat amb parada a Vilafranca, tant per nombre potencial de passatgers, per la ubicació i idoneïtat de la base de manteniment d’ADIF, com pel model d’explotació de la línia d’Alta Velocitat. A més, una parada en aquest emplaçament també esdevindria un nou node de serveis ferroviaris per a tots els municipis de la vegueria.

L’alcalde ha explicat que en la reunió amb el director general de Transports havia insistit “en la necessitat d’aprofitar l’alta velocitat i que s’aturin regionals que connectaran el Penedès amb la resta de capitals catalanes i que ens aproparan especialment a Barcelona i Tarragona. Aquest seria un servei addicional al de Rodalies i que estaria ben connectat amb aquest”.

Segons Romero, la visió de la Generalitat ha estat molt positiva des del punt de vista del transport ferroviari de viatgers a Catalunya, ja que és un servei que ve a sumar. El director general també ha manifestat que tindrà en compte la proposta de cara al nou pla de serveis ferroviaris que s’està preparant.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.