Vegueria del Penedès

AMICAL DE BUCHENWALD

Mohamed Rida Eddellah Ellebbari de l'institut Lluch i Rafecas guanya el Premi Marcel·lí Garriga de fotografia


Redacció Vilanova i la Geltrú

01-05-2024 17:43

El premi “Els camps de concentració, la mirada del jovent” s’inclou dins dels actes del Projecte Buchenwald, que any rera any cerca la mirada dels i les joves que visiten Buchenwald i altres camps de concentració

Mohamed Rida Eddellah Ellebbari de l'institut Lluch i Rafecas guanya el Premi Marcel·lí Garriga de fotografia. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Mohamed Rida Eddellah Ellebbari de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú, amb el seu treball “L’alba empresonada”, ha estat el  guanyador del X Premi Marcel·lí Garriga de fotografia “Els camps de concentració, la mirada del jovent” , que cada any organitza l’Amical de Buchenwald, i que s’inclou dins dels actes del Projecte Buchenwald, que any rera any cerca la mirada dels i les joves que visiten Buchenwald i altres camps de concentració o altres espais de memòria de la deportació.

L’acte de lliurament ha tingut lloc  al Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova, i a més del guanyador , familiars i públic han estat presents els membres del jurat del premi, la directora del Centre Cívic,  i Enric Garriga , president de l’Amical de Buchenwald.  Garriga ha ressaltat  la importància del Projecte Buchenwald, com a eina d’educació i sensibilització, per a recuperar la necessària memòria democràtica i sobre tot com a vehicle per a prevenir i lluitar contra el feixisme, i la ja llarga trajectòria d’aquest premi que enguany arriba a la seva desena edició

Per la seva banda, el guanyador  Mohamend Rida, ha agraït a l’Amical de Buchenwald el premi, i ha comentat l'emoció i la intensitat del seu viatge al Camp de Buchenwald i a Weimar, i l’aprenentatge  que aquesta activitat representa pel jovent a partir dels tallers que es fan allà i de la informació que reben sobre aquesta part de la història. 

L’acte ha servit també per posar cloenda a l’exposició sobre “El camp de concentració per dones de Ravensbrück” que aquestes darreres setmanes s’ha pogut visitar al Centre Cívic vilanoví.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.