Vegueria del Penedès

RODALIES

Matí caòtic a la l'R2 Sud per una avaria de senyalització entre Sitges i Garraf


ACN Sitges

04-05-2024 16:58

La circulació de trens ha estat tallada més d'una hora

Matí caòtic a la l'R2 Sud per una avaria de senyalització entre Sitges i Garraf . ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La circulació de trens a l'R2 Sud entre Sitges i Garraf s'ha restablert un cop reparada l'avaria de senyalització que ha obligat a tallar la via. El tall ha començat cap a dos quarts d'onze del matí i ha durat aproximadament una hora, segons han informat fonts de Renfe. Els trens, però, circulen amb limitacions de velocitat, ja que encara hi ha operaris a la via que comproven que els trens passin sense cap problema. Això provoca que es mantinguin retards generalitzats en aquesta via. Els trens regionals es continuen desviant per l'R4, per Vilafranca del Penedès. Durant el tall, Renfe ha habilitat un tren llançadora entre Sitges i Sant Vicenç de Calders per desviar els passatgers cap a l'R4.

En un comunicat, la companyia ha justificat que no era viable establir un servei alternatiu per carretera perquè no s'han trobat "busos ni conductors". L'avaria de senyalització s'ha produit a primera hora del matí d'aquest dissabte i ha provocat retards des d'aleshores d'uns 30 minuts a la línia.

En aquesta via, Adif està fent obres durant els caps de setmana que ja fan que s'hagi de circular per via única. Això ha obligat al tall de la circulació per resoldre l'avaria.

També a l'R2, però al tram nord, durant aquest dissabte a matí s'han registren retards de 30 minuts per un robatori de coure que hi ha hagut entre Mollet i Granollers Centre. El robatori ha obligat els trens a circular en via única en aquest tram, però cap al migdia s'ha pogut restablir el servei per doble via. Renfe, però, preveu que els retards continuïn fins que es reguli la circulació. El robatori s'ha produit en el mateix punt on aquest divendres ja n'hi va haver un altre.

Durant aquest matí de dissabte també s'han registrat afectacions a les línies R3, R4 i R7, on els trens han hagut de circular per via única perquè s'han retardat uns treballs de manteniment que Adif ha fet aquest dissabte a la nit a l'estació de Montcada Bifurcació. Això ha provocat retards d'uns 30 minuts a primera hora del matí, però, segons informen fonts de Renfe, des de tres quarts de deu del matí ja s'ha anat recuperant el servei a l'R4 i l'R7. En canvi, les freqüències de trens es mantindran alterades durant tota la jornada a l'R3, ja que els treballs a la infraestructura que havia de fer Adif no s'han pogut acabar i hi tornaran a treballar la nit de dissabte a diumenge. Es preveu que les alteracions afectin durant tota la jornada.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.