Vegueria del Penedès

ESTIU 2024

Uspac denuncia que Interior no preveu reforç d'estiu de mossos en "moltes comissaries" de zones turístiques com el Garraf


ACN Vilanova i la Geltrú

04-05-2024 17:21

El sindicat alerta que la situació de manca de recursos és critica en algunes zones

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El sindicat dels Mossos d'Esquadra Uspac ha denunciat que el Departament d'Interior no ha previst reforç de personal per a l'estiu en "moltes comissaries" de zones turístiques de la costa catalana. Segons ha assegurat en un comunicat, fa un parell de setmanes va sortir un pla d'estiu per algunes unitats de seguretat ciutadana, en concret per a Salou, Blanes, Badalona, Mataró i els districtes de Ciutat Vella, l'Eixample i Sant Martí a Barcelona. El sindicat va preguntar per al resta de destins de costa i ha afirmat que els han dit que enguany el pla previst és el que cobreix aquestes set comissaries. El sindicat ha alertat que la situació de mancad d'efectius és "critica" en algunes zones.

Des d'Uspac han recordat que habitualment el pla d'estiu reforça totes les comissaris de la costa entre junys i mitjans de setembre. El sindicat ha criticat que aquest any no estigui previst reforçar la plantilla de totes aquestes comissaries i es vulgui gestionar amb hores extraordinàries l'increment de treball i necessitats.

Entre d'altres, ha apuntat a ciutats i municipis com Arenys de Mar, Castelldefels, Vendrell, Figueres, Gavà, L'Escala, Pineda de Mar, Roses, Sitges, Tarragona, L'Ametlla de Mar o Vilanova i la Geltrú.  Fonts del sindicat han mencionat també la situació a l'Aeroport del Prat, on han assegurat que hi ha dies que es fan més detinguts que a l'Hospitalet de Llobregat.

Segons Uspac, la previsió feta des de la prefectura dels Mossos és "lamentable" i demostra "que el territori no és la seva prioritat, ni tampoc les condicions laborals ni la seguretat dels mossos".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.