Vegueria del Penedès

MUSEUS PER L'EDUCACIÓ I LA INVESTIGACIÓ

Vilanova i la Geltrú se suma al Dia Internacional dels Museus amb una programació repleta d'activitats


Redacció Vilanova i la Geltrú

09-05-2024 8:44

La música tindrà un paper important en la Nit dels Museus, amb actuacions de diversos grups i artistes locals a càrrec de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat i de l'Escola de Música Musicàrea

Vilanova i la Geltrú se suma al Dia Internacional dels Museus amb una programació repleta d'activitats. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El proper 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, una jornada dedicada a posar de relleu la importància d'aquestes institucions com a espais de coneixement, cultura i reflexió. En aquesta edició, que s'emmarca sota el lema "Museus per l'educació i la investigació", Vilanova i la Geltrú se suma a la celebració amb una programació especial que tindrà lloc entre el 13 i el 19 de maig.

Un programa per a tots els gustos

La programació d'enguany inclou activitats per a tots els públics, des de visites guiades i tallers fins a concerts i espectacles. Un dels plats forts de la programació és la Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 18 de maig. Durant la nit, els vuit equipaments culturals de la ciutat obriran les seves portes de manera gratuïta i oferiran un ampli ventall d'activitats, com ara visites nocturnes, concerts, performances i espectacles. A més, enguany com a novetat, s'incorpora la Torre Blava a la programació amb una jornada de portes obertes el diumenge 19 de maig.

Cultura, música i gastronomia

La música tindrà un paper important en la Nit dels Museus, amb actuacions de diversos grups i artistes locals a càrrec de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat i de l'Escola de Música Musicàrea. A més, hi haurà sessions de DJ a càrrec de Llorenç Orriols i George Dread al Centre d'Art Contemporani La Sala i un concert d'Aina Balasch al Museu Romàntic Can Papiol.

Per als més gourmets, hi haurà tastos de vins, degustacions gastronòmiques i un tast mariner en els jardins d'alguns dels museus participants. A més, el trenet turístic de la ciutat oferirà un servei gratuït entre la plaça de les Casernes i la Masia d'en Cabanyes, amb sortides cada 40 minuts de les 19h a les 24h.

Un joc per a tota la família

Enguany, la Nit dels Museus proposa un joc adreçat a infants i famílies que convida a reflexionar sobre la importància de l'educació i el coneixement. El joc consisteix a buscar en cadascun dels museus participants tres objectes que ens parlen d'aquests valors. Els participants que completin el joc entraran en el sorteig de diversos premis.

Més enllà de la Nit dels Museus

A més de la Nit dels Museus, la programació del Dia Internacional dels Museus a Vilanova i la Geltrú inclou exposicions, visites a les reserves del Museu Balaguer, visites comentades gratuïtes i jornades de portes obertes en tots els museus de la ciutat. Una ocasió única per conèixer de prop el ric patrimoni cultural de la ciutat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.