Vegueria del Penedès

OUA GRUP

Cubelles aprova la requalificació dels terrenys de l’antiga tèrmica per a la instal·lació d’un centre logístic


ACN/ Gemma Sánchez Cubelles

22-05-2024 15:08

L’Ajuntament desestima les al·legacions presentades per entiatts ecologistes i la tramitació passa ara la Generalitat

Cubelles aprova la requalificació dels terrenys de l’antiga tèrmica per a la instal·lació d’un centre logístic. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Cubelles ha aprovat requalificar els terrenys de l’antiga central tèrmica de Foix per a què puguin acollir el centre logístic projectat per OUA Grup. El ple d’aquest dimarts al vespre ha donat llum verda a l’aprovació provisional de la modificació urbanística després que a l’estiu se’n fes l’aprovació inicial. Entre els dos tràmits, diverses entitats ecologistes havien presentat diverses al·legacions, que han estat totes desestimades. Aquestes associacions consideren que el centre logístic degradarà l’entorn natural de Cubelles i alerten d’un augment de la contaminació pel trànsit de camions. Ara la requalificació dels terrenys queda pendent del vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat.

La modificació urbanística s'ha aprovat amb el suport de l’equip de govern (Unitat Cubellenca, PSC, ECP), Junts per Cubelles, PP i VOX. S'hi han abstingut ERC -que a ,l’estiu havia votat a favor en l’aprovació inicial- i la CUP.

El projecte de l’inversor andorrà OUA Grup preveu la construcció d’un centre logístic de més de 76.000 m2, amb una inversió de 100 MEUR. Aquest import engloba la compra dels terrenys, propietat d'Endesa, i les obres per aixecar les naus. Segons la informació feta pública l’estiu del 2022 per l’Ajuntament de Cubelles, es preveu la creació de més de 300 llocs de treball directes.

La proposta de la companyia dibuixa un sostre vegetal a totes les instal·lacions, subministrament elèctric solar, una integració visual amb el paisatge que l'envolta i zones enjardinades a banda i banda dels terrenys.

Oposició dels grups ecologistes

APMA, GEVEN i ARBA s’oposen frontalment al projecte i durant els darrers mesos han presentat diverses al·legacions que han estat desestimades. Les entitats ecologistes adverteixen d’un fort impacte mediambiental, ja que defensen que els terrenys de l’antiga tèrmica poden ser de connector ecològic entre la costa i la zona muntanyosa del municipi.

També asseguren que el projecte contravé informes mediambientals que reclamen preservar el litoral català així com la Llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. Al mateix temps, adverteixen que l’Ajuntament pot incórrer en un delicte penal si permet la construcció del centre logístic perquè als terrenys de l’antiga tèrmica hi ha espècies naturals protegides. Finalment asseguren que la modificació urbanística no respon a interessos públics, sinó unicament empresarials.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.