Vegueria del Penedès

POTENCIAL GASTRONÒMIC

La xarel·lo i les varietats autòctones de la DO Penedès conquereixen Londres


Redacció Vilafranca del Penedès

09-12-2024 19:14

Gran acollida dels vins Penedès elaborats amb varietats autòctones en la segona edició de la trobada amb professionals a Londres

La xarel·lo i les varietats autòctones de la DO Penedès conquereixen Londres. DO Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Gran satisfacció entre la quarantena de professionals del sector vinícola anglès, que el passat 27 de novembre van assistir al sopar maridatge celebrat per la DO Penedès a l’espai gastronòmic Carousel de Londres. Els assistents han valorat molt positivament els vins tastats –tots ells elaborats amb varietats autòctones del Penedès– i amb la Xarel·lo com a emblema de la denominació d’origen. Els professionals anglesos han destacat especialment la qualitat dels vins monovarietals. La Master of Wine, Sarah Jane Evans MW, ha estat l’encarregada de conduir l’acte, on els vins s’han pogut maridar amb plats elaborats amb productes locals, de temporada i sostenible. Un fet que ha permès descobrir als assistents el potencial gastronòmic dels vins Penedès.

El sector vinícola anglès captivat pels vins Penedès

Durant el sopar maridatge, els elaboradors DO Penedès participants, han acompanyat a Sarah Jane Evans MW, en la presentació de cada vi. Aquesta és el segon edició de la trobada de la DO Penedès amb professionals anglesos de la restauració i la botiga especialitzada, continuant amb l’acció iniciada l’any passat en dates similars i molt properes a èpoques de gran consum. En l’edició 2024  hi han participat els cellers Can Feixes, Llopart, Vallformosa, Família Torres, Jean Leon, Eudald Massana, Vins el Cep, Maset, Sumarroca, Loxarel, Torre del Veguer, Parés Baltà, Alsina & Sardà, Albet i Noya, Mas Bertran i Celler Credo.

Segona acció de la DO Penedès a Londres

Tots els vins tastats han estat vins ecològics i elaborats amb varietats autòctones com la Moneu, la Malvasia de Sitges, la Sumoll, i amb especial protagonisme de la Xarel·lo. Aquestes varietats, juntament amb l’aposta d’una denominació d’origen 100% ecològica a partir de la verema 2025, han estat les premisses que la DO Penedès ha transmès al públic professional anglès. Molts dels participants en l’acte eren joves professionals, un fet que la denominació d’origen valora molt positivament per obrir-se a nous públics. L’acte ha finalitzat amb una taula de tast amb la presència de tots els vins del sopar, que ha servit per generar un espai de networking entre cellers i participants. Aquesta acció s’engloba dins de la línia de treball que la DO Penedès desenvolupa a nivell internacional i que s’inclou dins el seu Pla Estratègic 2021-2030.  

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.