Vegueria del Penedès

NODE GARRAF

Un estudi insta els cellers del Massís del Garraf a reforçar la proposta enoturística per guanyar notorietat


ACN Vilanova i la Geltrú

31-03-2025 17:10

La primera anàlisi sectorial a la comarca aconsella fer un distintiu territorial i més oferta d’experiències segmentades

Un estudi insta els cellers del Massís del Garraf a reforçar la proposta enoturística per guanyar notorietat. Node Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els cellers productors de vi del Massís del Garraf necessiten reforçar la seva proposta enoturística per guanyar notorietat. És una de les principals conclusions del primer estudi sectorial que s’ha elaborat a la comarca, impulsat per l’Agència NODE Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona, i elaborat per un equip d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili. Els resultats, presentats aquest dilluns, apunten que la vintena de cellers del Garraf necessiten guanyar notorietat local i internacional. Per això es proposa crear un distintiu de territori i reforçar l’oferta d’experiències enoturístiques, amb més propostes segmentades. Per exemple, amb activitats pensades per al col·lectiu LGTBIQ+.

L'anàlisi apunta que a la comarca hi ha una vintena de cellers: tres grans, que produeixen més de 100.000 ampolles anuals; quatre que tenen una producció d’entre 37.000 i 60.000 ampolles, i tretze que treballen per sota les 30.000 ampolles anuals.

Pel que fa a l’activitat enoturística, només la meitat ofereixen un programa d’activitats que van des de visites a la vinya, a tastos de formatges, passejos amb carro, activitats familiars o d’altres relacionades amb el mindfulness.

Les conclusions de l’estudi incideixen en la necessitat de guanyar notorietat, començant per la mateixa comarca, on es ressalta que cal incrementar el consum de vins de km 0 “com a part de la identitat local”. En aquest sentit, es proposa aprofitar l’activitat dels 1.200 restaurants que hi ha al Garraf per incrementar el consum dels productes i, de retruc, atraure visitants cap als cellers.

L’estudi assenyala també l’embranzida turística de Vilanova i la Geltrú i Sitges com una oportunitat per seduir visitants als cellers. Els autors de l'anàlisi incideixen especialment en la posició internacional que té Sitges com a destí molt valorat per la comunitat LGTBIQ+. Proposa, per exemple, crear activitats enoturístiques o sèries de vi especials coincidint amb la Gay Pride.

Crear un distintiu propi de vins del Massís del Garraf per als restaurants i establiments locals, millorar les campanyes de comunicació digital, crear una ruta enoturística a la comarca i dissenyar un programa d’accions dirigides a prescriptors i professionals del sector són altres recomanacions recollides a l’estudi.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.