Vegueria del Penedès

WINE BUSINESS SCHOOL

El Diploma en Gestió d’Empreses Vitivinícoles estrena un nou format híbrid amb classes en línia i tastos presencials


Redacció Vilafranca del Penedès

21-05-2025 8:11

La nova edició del postgrau aposta per la flexibilitat amb docència virtual i sessions presencials de tast de vins premium a Vilafranca del Penedès

El Diploma en Gestió d’Empreses Vitivinícoles estrena un nou format híbrid amb classes en línia i tastos presencials. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Diploma Interuniversitari d’Especialització en Gestió d’Empreses Vitivinícoles, impulsat per la Fundació URV, la Wine Business School (WineBS) i la Universitat de Vic, presenta una nova edició amb un format renovat que amplia l’accessibilitat i la flexibilitat per als participants. El nou model combinarà sessions virtuals sincròniques amb tastos de vins presencials, oferint una formació pràctica, innovadora i adaptada a les necessitats del sector.

La presentació del nou format s’ha fet aquest matí en roda de premsa a Vilafranca amb la participació de la regidora d’Educació, Gemma Romeu; la directora de la WineBS, Ester Garcia; i Pedro Cabanillas, coordinador del mòdul d’Enologia, Viticultura i Tast.

Una formació arrelada al territori i orientada al futur

Romeu ha destacat el compromís de l’Ajuntament amb el projecte: “És una formació que uneix coneixement, territori i futur. És clau que des del territori liderem iniciatives com aquesta per retenir talent i donar resposta a les necessitats del nostre teixit empresarial”.

El diploma, amb més de deu anys de trajectòria i més de 200 alumnes formats, es presenta com un programa modular que es pot cursar parcialment o sencer, i que inclou dos itineraris: Gestió, Màrqueting i Organització per a Empreses Vitivinícoles, i Enologia, Viticultura i Tast.

Un format innovador per al curs 2025-2026

La gran novetat d’aquesta edició és la implementació del format híbrid:

-El mòdul de gestió es realitzarà 100% en línia, amb sessions sincròniques els divendres a la tarda i dissabtes al matí, i amb metodologies actives basades en reptes, casos pràctics i treballs col·laboratius.

-Els participants elaboraran un Business Plan complet, integrant eines d’intel·ligència artificial aplicades al màrqueting, la gestió i la presa de decisions.

-El mòdul d’Enologia, Viticultura i Tast també es farà majoritàriament online, amb sessions presencials obligatòries per a tastos, en què s’analitzaran més de 100 vins de gamma premium, seleccionats per oferir una experiència formativa i sensorial de primer nivell.

Detalls del programa

Durada: 30 ECTS (316 hores)

Calendari: D’octubre de 2025 a juny de 2026

Horari: Divendres de 16 a 20.30 h i dissabtes de 9 a 14 h

Lloc de tastos presencials: WineBS (C/ Amàlia Soler, 29 – Vilafranca del Penedès)

Idiomes: Català i castellà

Plataforma virtual: Moodle

Perfil d’accés i sortides professionals

El diploma s’adreça a titulats universitaris i professionals del sector vitivinícola que vulguin aprofundir en la gestió empresarial, així com a persones emprenedores que vulguin incorporar-se al sector. Els participants podran optar a càrrecs de direcció i gestió en cellers, distribuïdores o empreses comercialitzadores, així com desenvolupar funcions en màrqueting, finances, recursos humans o operacions dins del sector vitivinícola.

Amb aquesta renovació, el diploma reafirma la seva aposta per la formació especialitzada, el vincle amb el territori i l’impuls a la competitivitat del sector vitivinícola en un mercat cada cop més global i exigent.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.