VEREMA 2025
07-07-2025 17:45
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El Penedès es prepara per viure una de les cites més destacades de l’any: la 6a edició de la Festa de la Verema, una celebració que connecta vi, gastronomia, paisatge i cultura a través d’un ampli calendari d’activitats repartides als cellers de la Ruta del Vi del Penedès. Enguany, l’esdeveniment se celebra de l’1 al 30 de setembre, amb una especial concentració de propostes els caps de setmana del 13-14 i 20-21.
L’acte de presentació s’ha celebrat aquest dilluns 7 de juliol al celler AT Roca, a Sant Sebastià dels Gorgs, amb la participació del president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Pedro Campos, i la directora, Núria Sala, que han remarcat l’objectiu de diferenciar el Penedès com a destinació singular dins l’ampli ventall de festes de la verema que es fan a Catalunya.
Amb l’eslògan “Setembre – Festa de la Verema al Penedès”, la campanya proposa 18 experiències gastronòmiques en 17 cellers, amb opcions que van des d’esmorzars de pagès i pícnics entre vinyes, fins a trepitjades de raïm, tastos de most, música en directe i activitats familiars.
Propostes per a tots els gustos i paladars
Els cellers participants —com Canals i Munné, Celler Kripta, Mas Comtal, Segura Viudas, Família Torres, Sumarroca, Juvé & Camps, entre d’altres— obren les seves portes per oferir experiències immersives que combinen vi, cuina i entorn. Les propostes inclouen visites guiades, sopars sota les estrelles, activitats infantils i fins i tot veremes manuals que permeten als visitants posar-se a la pell dels pagesos del vi.
Ja es poden consultar les dates i reservar les experiències a través de la pàgina web oficial del Consorci de Promoció Turística del Penedès:
🔗 penedesturisme.cat/festa-de-la-verema-al-penedes
Un any clau per a la gastronomia catalana
La Festa de la Verema 2025 arriba en un moment d’especial projecció per al territori, ja que Catalunya ha estat reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Aquest reconeixement internacional situa el Penedès com una peça clau dins l’escenari gastronòmic global, donant valor a la seva identitat enoturística, els seus productes locals i el compromís amb la sostenibilitat i el turisme responsable.
Amb aquesta nova edició, el Penedès es consolida com a territori actiu, hospitalari i amb ànima vitivinícola, convidant els visitants a tastar el territori amb els cinc sentits.
PUBLICITAT
PUBLICITAT