Vegueria del Penedès

SALUT PÚBLICA

Vilafranca impulsa un projecte pilot per millorar la qualitat sanitària i del servei en bars i restaurants


Redacció Vilafranca del Penedès

09-07-2025 10:01

Una desena d’establiments alimentaris han participat en una prova formativa que ha permès reduir el nivell de risc sanitari

Vilafranca impulsa un projecte pilot per millorar la qualitat sanitària i del servei en bars i restaurants. Ajuntament de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través del Servei de Salut Pública, ha posat en marxa un projecte pilot amb l’objectiu de millorar les condicions sanitàries i la qualitat del servei dels establiments alimentaris de la ciutat. La iniciativa s’ha desenvolupat com a complement a les inspeccions sanitàries habituals i ha inclòs accions formatives i d’assessorament personalitzat.

Una empresa especialitzada ha estat l’encarregada de dur a terme el projecte, que ha comptat amb la participació de deu establiments locals. Cada negoci ha rebut una primera visita d’avaluació, seguida d’una sessió formativa de quatre hores per a tot el personal, centrada en aspectes detectats durant la visita inicial, com ara seguretat alimentària, bones pràctiques de consum i qualitat en l’atenció al client.

Tres setmanes més tard, s’ha fet una segona visita per comprovar l’aplicació de les millores suggerides. Els resultats han estat molt positius: la majoria dels establiments han passat d’un risc sanitari alt a un nivell mitjà, evidenciant una millora substancial en el compliment dels requisits sanitaris i de qualitat del servei.

El projecte s’ha alineat amb diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com ara el 3 (Salut i benestar), el 4 (Educació de qualitat), el 8 (Treball digne i creixement econòmic) i el 12 (Consum i producció responsables).

Des del consistori es valora molt positivament l’experiència i no es descarta que aquesta metodologia es consolidi com una actuació periòdica per continuar avançant cap a una restauració local de més qualitat, segura i sostenible.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.