PUBLICITAT
UNIÓ DE PAGESOS
18-09-2025 16:52
L’acte d’entrega dels guardons del III Certamen Literari Amics Amigues de la Pagesia, dedicat enguany a la gastronomia i el territori, es va celebrar aquest dimecres al vespre als jardins de la Fundació i Museu Pau Casals del Vendrell.
El projecte Amics Amigues de la Pagesia, vinculat a Unió de Pagesos, va reconèixer tres obres entre la cinquantena de textos presentats al concurs de microrelats i prosa poètica. El primer premi va recaure en De la pastura al paladar, de Roser Guix Torrents (Peramola, Alt Urgell), distingida per la seva qualitat literària i la manera d’expressar la relació entre el camp i la cuina. El jurat li va atorgar un premi de 300 euros i una estada a l’allotjament d’Agroturisme.org La Torre d’en Bofill, a Cardona.
El segon premi va ser per a Escudella amb nom de dona, de Evelyn Megías Carrasco (Badalona, Barcelonès), valorat pel llenguatge i la mirada a la cuina com a acte social i transmissor de memòria familiar. L’autora va rebre 100 euros i una estada a Lo Racó de Cal Brisda, a la Torre de l’Espanyol.
Finalment, el tercer premi va reconèixer Qui sembra, recull, de Cristina Terzi (Ulldecona, Montsià), que reivindica els orígens pagesos i el parlar tortosí. El guardó inclou 50 euros i una estada a El Molí de Siurana (Alt Empordà).
L’acte, presentat pel periodista vendrellenc Pere Sallent, va comptar amb la participació de les autores premiades, la coordinadora nacional d’Unió de Pagesos, Raquel Serrat, la responsable sindical d’Amics Amigues de la Pagesia, Ester Andreu, i la regidora de Cultura del Vendrell, Sílvia Vaquero. La vetllada es va complementar amb una actuació de la violoncel·lista Cèlia Juan Batet i amb una degustació de productes de proximitat a càrrec de L’Obrador d’Oriol Rossell i la cooperativa TerraPagesa.cat.
Per primera vegada, el certamen ha editat un llibre recopilatori amb totes les obres presentades, que properament es podrà consultar també en format digital.
Amics Amigues de la Pagesia és una iniciativa que busca teixir ponts entre el món urbà i el rural i que, entre altres projectes, impulsa el portal Agroturisme.org, especialitzat en allotjaments i activitats vinculades a explotacions agràries i ramaderes.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT