PUBLICITAT
MOSTRA DE CAVES
28-09-2025 20:58
Del 3 al 5 d’octubre, Sant Sadurní d’Anoia tornarà a ser el punt de trobada del cava i la gastronomia amb la 29a edició del Cavatast, la fira que cada any atrau visitants de tot Catalunya i més enllà. La cita manté el format consolidat, amb degustacions a través del sistema de tiquets i la possibilitat de llogar o comprar la copa oficial, amb els mateixos preus que el 2024. Enguany, els estands de gastronomia s’han reubicat per oferir més comoditat i una millor experiència al visitant.
El recinte del Parc Lluís Companys, molt ben valorat pels assistents, acollirà 34 expositors, dels quals 23 són cellers i 8 estands de gastronomia, a més dels punts promocionals dels pobles agermanats de Cañete La Real i Zegama, i de Penedès Turisme. L’alcalde Pere Vernet ha destacat la importància del moment per al sector: “Venim d’un període de sequera que ha preocupat molt els elaboradors, però la verema d’aquest any ens permet mirar les coses amb més optimisme.”
Pedro Campos: "seduir el resident i enamorar el visitant"
El regidor de Turisme, Pedro Campos, ha subratllat el paper clau del Cavatast com a eina de promoció del territori i de suport al sector: “Hem de seduir el resident perquè és molt important i hem d’enamorar el visitant. Volem créixer més en qualitat que en quantitat, oferint un cap de setmana amb experiències que facin tornar i repetir la visita.”
Enguany la fira comptarà amb 46 activitats complementàries i Campos ha valorat el fet d'oferir un cap de setmana amb una nodrida programació des de tastos guiats a la mateixa mostra i al Celler de La Fassina, a propostes paral·leles de les empreses expositores; un espai infantil amb tallers, que l'any passat va tenir molt bona acollida; visites culturals, música al carrer, actuacions de grups del territori en directe a l'escenari del Cavatast, així com la Nit Jove que va tenir molt d'èxit l'any passat: "Destaquem la recuperació a la mostra de l'INCAVI, que s'ha sumat als tastos, així com els tastos que ofereix Cava Women o els tastos dels guanyadors dels premis Vinari, que se celebren la mateixa nit de la inauguració del Cavatast. Estem molt contents i il·lusionats de tornar a ser el centre de les bombolles del món. Tenim un context molt especial, Catalunya ha estat reconeguda com a Capital mundial de la gastronomia , un distintiu que reforça el nostre compromís amb el producte de qualitat i amb la innovació, el Cavatast és un dels esdeveniments que simbolitza millor aquest esperit".
Una inauguració amb mirada internacional: Eva Vicens
La inauguració del Cavatast 2025 anirà a càrrec d'Eva Vicens, periodista i sommelier amb més de 20 anys d’experiència en comunicació i organització d’esdeveniments del món del vi i la gastronomia. Campos explica: “Ens agradarà escoltar la seva visió des de fora del Penedès, perquè volem promocionar Sant Sadurní a nivell local i internacional i hem d’anar de la mà del territori.”
Eva Vicens ha col·laborat amb mitjans, cellers i entitats vitivinícoles i ha dirigit els Premis Vinari entre 2015 i 2020. Ha exercit com a directora de Vadevi i actualment ofereix assessorament comunicatiu i escriu per diversos mitjans del sector. Té formació avançada com a sommelier (Wine & Spirit Education Trust, nivell 3) i com a formadora de Cava i vins de Jerez. Ha estat reconeguda amb el Premi a la Millor Comunicadora del Vi (2017) i amb el Premi al Mèrit Periodístic de l’Associació Catalana d’Enòlegs (2025).
Mobilitat sostenible i col·laboració
El Cavatast manté la seva aposta per la mobilitat sostenible amb un bus llançadora gratuït que connectarà l’estació de tren i diversos punts del centre vila amb el recinte firal. La mostra compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, AECAVA, Confraria del Cava, INCAVI, Consell Comarcal, Penedès Turisme i Som Sant Sadurní, a més de la implicació de les empreses i entitats locals.
Mirant al futur
Campos i Vernet han destacat que la fira és un instrument fonamental per aglutinar el sector i promocionar la realitat del territori: “Hem de representar totes les realitats que tenim al Penedès i aconseguir que aquesta representativitat es traslladi a la mostra. És una cursa de fons, però totes les opcions estan sobre la taula”, afegeix Vernet.
Amb el 30è aniversari ja a la vista, Sant Sadurní es prepara per un cap de setmana intens, ple de cava, gastronomia, cultura i territori, consolidant el Cavatast com una de les fires més representatives del món dels escumosos.
📅 Del 3 al 5 d’octubre de 2025
📍 Parc Lluís Companys, Sant Sadurní d’Anoia
🍾 Cavatast: viure el cava, viure el Penedès.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT