DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

AMETLLER ORIGEN

De què té gust la tardor?


Redacció Vilafranca del Penedès

28-10-2025 10:24

Avui t’expliquem algunes propietats nutritives dels aliments més destacats de la tardor i com menjar-los

Avui t’expliquem algunes propietats nutritives dels aliments més destacats de la tardor i com menjar-los. Ametller Origen

Quan baixen les temperatures i els carrers s’omplen de colors marrons, taronges i groguencs, també canvien els productes que posem a taula. Avui t’expliquem algunes propietats nutritives dels aliments més destacats de la tardor i com menjar-los.

Castanyes: l’snack perfecte

Tot i ser fruita seca, les castanyes s’assemblen més als cereals. Són font d’hidrats de carboni, que aporten energia, i de fibra, que ajuda al trànsit intestinal. Contenen potassi, important per mantenir els músculs sans, i vitamines B1 i B6, que donen energia, cuiden el sistema nerviós, reforcen les defenses i equilibren l’estat d’ànim.

Com menjar-les: Tot i que la forma més comuna és menjar-les torrades, també pots bullir-les i afegir-les a amanides, tallades a trossets amb espinacs, magrana o formatge.

Crema de carbassa: calor i nutrients

La carbassa és rica en vitamina C, cobrint fins a un 31% de les necessitats diàries d’un adult, i en betacarotens, que tenen beneficis per a la pell i la vista, i, segons alguns estudis, ajudar en la prevenció de certs tipus de càncer.

Com menjar-la: en cremes, al forn, en risottos o pastissos.

Tip ràpid: una crema de carbassa casolana sense additius és una manera fàcil i deliciosa de gaudir-ne.

Moniato: dolç i versàtil

Aquest tubercle aporta hidrats de carboni, betacarotens (vitamina A), vitamina C i E, antioxidants que ajuden a mantenir la pell, la vista, el sistema nerviós, cardiovascular i els músculs sans.

Com menjar-lo: farcit de samfaina, quinoa i formatge feta, o en amanides: trossejat al forn i barrejat amb tomàquet, ceba, formatge de cabra i fruita seca.

Una fruita molt característica: la magrana

La magrana destaca pel seu efecte antioxidant, gràcies a la vitamina C, i per les seves propietats antiinflamatòries. A més, aporta potassi i vitamines del grup B, que ajuden al bon funcionament del sistema immunitari.

Com menjar-la: Fresca, sobre iogurt natural o com a topping a amanides.

Si ets fan de la tardor, pots omplir la teva dieta de sabor, nutrients i colors, adaptant els plats a la temporada i cuidant el cos amb opcions delicioses i saludables.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.