DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

DO CAVA

La segona edició del Cava Meeting reafirma l’excel·lència i el futur del Cava


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

12-11-2025 17:09

S’han tastat més de 200 referències de Cava de Guarda Superior, el cim de la piràmide d’excel·lència del Cava, pertanyents als 65 cellers presents a la trobada

La segona edició del Cava Meeting reafirma l’excel·lència i el futur del Cava. DO Cava

La segona edició del Cava Meeting, el congrés internacional de la D.O. CAVA, ha tornat a consolidar-se com una cita imprescindible per als prescriptors mundials del vi i per a l’excel·lència dels Caves de Guarda Superior. Durant dues jornades a la Font de la Canya, un dels escenaris vitivinícoles més emblemàtics de Catalunya, s’han tastat més de 200 referències de 65 cellers, amb prop de 5.000 copes servides i visites a 26 caves i vinyes.

Javier Pagés, president de la D.O. CAVA, ha subratllat el compromís del sector: “Serem molt més si anem units i treballem sense parar. El Cava no ha de tenir por”, destacant la vinculació del vi amb el territori, les tradicions i el mètode tradicional, així com la importància de comunicar el cim de la piràmide de qualitat que representen els Caves de Guarda Superior.

El congrés ha inclòs 28 ponències i taules rodones, amb experts i referents internacionals, i un showroom amb 66 elaboradors, on s’ha mostrat la qualitat dels Caves de llarga criança, els Caves de vinya i els Elaboradors Integrals. La trobada ha atret prescriptors d’Estats Units, Japó, Regne Unit, Singapur, Brasil, Austràlia, la Xina, Hong Kong i Espanya, reforçant la projecció internacional del Cava.

Els Premis Cava Meeting han reconegut la trajectòria de persones i empreses que han contribuït a potenciar la imatge de prestigi i excel·lència del Cava, posant en valor el seu caràcter mediterrani i la responsabilitat socioeconòmica del sector.

El congrés, organitzat per la D.O. CAVA i conduït per la periodista Yolanda Ortiz de Arri, ha comptat amb un comitè assessor d’experts internacionals, incloent Sarah Jane Evans, Pedro Ballesteros, Ferran Centelles, Ramon Francàs i María Naranjo, que han aportat la seva visió sobre el present i futur del Cava.

El Cava, així, reafirma la seva posició com a referent mundial d’escumosos de qualitat i com a símbol del territori i la cultura vitivinícola catalana.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.