DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

SENSE ALCOHOL

El sector vitivinícola debat a Vilafranca els reptes i oportunitats dels vins desalcoholitzats


Redacció Vilafranca del Penedès

18-12-2025 16:57

Un dels eixos centrals va ser la presentació d’un estudi promogut per l’Ajuntament de Vilafranca i elaborat per INNOVI, que analitza els processos d’elaboració d’aquests productes

El sector vitivinícola debat a Vilafranca els reptes i oportunitats dels vins desalcoholitzats. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca del Penedès ha acollit la jornada Vins desalcoholitzats: tecnologia, regulació i mercats, una iniciativa impulsada per INNOVI i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que ha despertat un notable interès entre el sector vitivinícola. La trobada, celebrada dijous 11 de desembre a La Fassina, va reunir nombrosos cellers del Penedès i professionals vinculats a tota la cadena de valor del vi.

La jornada va posar de manifest la necessitat d’abordar amb rigor, coneixement i visió estratègica un àmbit emergent com és el dels vins desalcoholitzats. Un dels eixos centrals va ser la presentació d’un estudi promogut per l’Ajuntament de Vilafranca i elaborat per INNOVI, que analitza els processos d’elaboració d’aquests productes, el marc regulador vigent a escala europea i nord-americana, així com l’evolució dels mercats als Estats Units, Alemanya i Espanya. L’estudi també aprofundeix en les tecnologies de desalcoholització actualment disponibles, un coneixement clau perquè el sector pugui prendre decisions informades i competitives, alineades amb les noves tendències de consum.

En l’acte de benvinguda, el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Medialdea, va subratllar que “és fonamental que des de l’administració local impulsem jornades com aquesta, que generen coneixement, fomenten la innovació i ajuden un sector tan estratègic per al Penedès a anticipar-se als canvis del mercat”.

La trobada va oferir una visió plural del fenomen dels vins desalcoholitzats amb la participació de botigues especialitzades, plataformes d’e-commerce, proveïdors de tecnologia i empreses amb enfocaments innovadors. Aquesta diversitat de mirades va enriquir el debat i va permetre analitzar tant els reptes com les oportunitats que planteja la comercialització d’aquests productes, especialment en l’àmbit local.

La jornada es va cloure amb un tast guiat a càrrec de David Seijas, exsommelier d’El Bulli i cofundador de Gallina de Piel Wines, que va aportar criteris professionals per tastar i valorar vins desalcoholitzats, contribuint a desmitificar-los i a situar-los en un marc de qualitat i exigència enològica.

Amb iniciatives com aquesta, Vilafranca del Penedès consolida el seu paper com a espai de referència per a la innovació vitivinícola i posa en relleu la importància de connectar coneixement, empresa i futur en un sector clau per al desenvolupament econòmic del territori.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.